Jockes tavlor hjälper Karlstad Fotboll i nya spelarjakten

Bildtext: Här är de åtta konstverken i fine art print som Joakim Johansson säljer, signerade och numrerade. Alla intäkter går till Karlstad Fotboll. De går att beställa genom att ringa till Joakim på mobilnummer: 0704-083834.
Foto:Per Mårtensson

 

Hyllade Karlstadskonstnären Joakim Johansson tog ett annorlunda grepp. Han tog fram åtta av sina motiv, sålde dem signerade och numrerade som fine art print. Alla intäkter går till Karlstad Fotboll. Intäkterna från konstverken bidrar nu till att stötta KF i den spelarjakt som har inletts.

På fredagen kom KF:s klubbchef P-J Karlsson och styrelseledamoten Lennart Åhs till Jockes ateljé och visade sin uppskattning. Det bjöds på gräddbakelser och massor av beröm. Till dags dato har Jockes tavlor dragit in 40 000 till klubben, och försäljningen fortgår. De som är intresserad av något av de åtta verken och motiven, signerade och numrerade, av Joakim Johansson kan ringa honom och beställa på mobilnummer: 0704-083834. Priserna är kraftigt reducerade. Mellan 1000 och 2000 kronor.

– Min tanke är att klubben också ska hjälpa till med försäljningen i fortsättningen eftersom jag har lite ont om tid, säger Jocke.

Karlstad Fotbolls klubbchef P-J Karlsson besökte hyllade Karlstadskonstnären Joakim Johansson i dennes ateljé på fredagen, bjöd på gräddbakelser och tackade för hans fantastiska stöd. Pengar som nu blir ett litet bidrag till den spelarjakt som har inletts.
Foto: Per Mårtensson.

Vad hoppas du pengarna ska gå till?

– Som ett bidrag till ett riktigt bra nyförvärv. Jag var ju själv mittfältare i Norrstrands IF en gång i tiden så jag ser gärna en förstärkning på mitten.

Nyförvärv är mycket riktigt på gång. Hela KF:s sportgrupp med Svennis i spetsen är engagerade i spelarjakten. Bland annat ska en bra offensiv kraft in. Det kan P-J avslöja: 

– Vi måste få in minst två nya under sommarhalvåret. Försvararen Linus Sahlin var nyförvärv till den här säsongen men han har nu aviserat att han ska bryta kontraktet på grund av familjesituationen. Linus blir pappa inom kort och prioriterat det. Sedan blev vi av med offensiva pjäsen Lovette Ofori tidigt på säsong. Han är nyopererad nu men är borta året ut. De här två ska ersättas, säger P-J.

Ofori skadade lårmuskeln under en träning.

P-J medger:

– Vi har tentaklerna ute och tittar på tänkbara namn. Det optimala vore att få in någon eller några spelare på lån. Spelare som inte tagit plats i sina allsvenska lag. Det kan också bli aktuellt att flytta upp en talangfull kille från vårt utvecklingslag i trean.

KF:s klubbchef hyllar konstnären Joakim Johanssons fina initiativ för klubben:

– Ett häftigt och annorlunda grepp som sticker ut. Jäkligt kul. Vi är väldigt tacksamma för stödet. Jocke symboliserar vår slogan ”tillsammans är vi starka”. Det finns möjligheter att utveckla Jockes stöd vidare och hjälpa till med försäljningen. Vår klubb är lite grön än så länge och ska finna nya vägar framåt.

Nu återstår två matcher före uppehållet.

– Två väldigt viktiga matcher. FC Stockholm på lördag och Täby söndag efter midsommar. Nu gäller det att bestämma sig för på vilken halva vi hör hemma i tabellen. Laget måste offra sig och släppa handbromsen, säger P-J. 

Klubbchefen såg positiva tendenser i förlustmatchen mot serieettan Sandviken senast.

– Det finns positiva saker vi kan bygga vidare på och sedan kan vi hoppas på en lika stark höst som ifjol. Laget har visat att det funkar på hög nivå tidigare.

Fotbollsfantasten Joakim Johansson drömmer om ett Karlstadslag i superettan och håller med P-J. Jocke har sett alla KF:s hemmamatcher utom en.

– Det känns som att laget inte nått sin fulla förmåga än och att det finns en växel till att ta fram, tror han.

PER MÅRTENSSON