Fantastiska hyllningar för ”Svennis”

I samband med matchen mellan Karlstad Fotboll och IFK Stocksund i lördags, hyllades Sven-Göran ”Svennis” Eriksson för sina enastående insatser i fotbollen tjänst världen runt, och inte minst som den ”ambassadör” han är för Värmland. 

Det var en märkbart tagen och rörd mästartränare som mottog hyllningarna från den tusenhövdade publiken, från landshövding Georg Andrén, från VFF:s ordförande Pernilla Uddh och naturligtvis från Karlstad Fotboll representerade av vice ordförande Leif Carlsson samt VD Thomas Andersson.

– Det känns naturligtvis speciellt att bli hyllad av hemmapubliken på Sola Arena, sa dagens huvudperson Sven-Göran Eriksson. Det slår större än när man är ute i världen. Ja, det var fantastiskt roligt. Och tänk den summa pengar de samlat in till Barncancerfonden. 100 000 kr, helt otroligt, 

2022 blev Sveriges i särklass mest välmeriterade fotbollstränare, Sven-Göran ”Svennis” Eriksson från Torsby, rådgivare i Karlstad Fotboll.  I fjol blev Eriksson klubbens sportchef, men han hann knappt börja det uppdraget innan han blev sjukdomsdrabbad.

I början av 2024 meddelade ”Svennis” att sjukdomen är en hård form av cancer och därefter har hyllningar, stöd och välgångsönskningar avlöst varandra.

De officiella hyllningarna inleddes på Idrottsgalan i Friends arena i Solna i februari.  Därefter hyllades värmlänningen hos Liverpool på Anfield, av Benfica på Estádio da Luz Portugals huvudstad Lissabon, av IFK Göteborg på Gamla Ullevi där ”Svennis” fick namnge en läktare, av Sampdoria på Stadio Luigi Ferraris i Genua, samt i hemorten Torsby där Eriksson fick ett eget torg.

Närmast i tur står Degerfors där det blir ett ”Svennis”-arrangemang den 1 juni, efter det blir det dags Lazio att hylla mästartränaren på Stadio Olimpico i Rom. ”Svennis” har även tilldelats Karlstad Grand Prix Award.