Berra, Benshi och Bonilla!

Karlstad Fotboll vände återigen ett underläge till seger.
Efter en energifylld start från blåsvarta, med ett par skapliga lägen, låg i mitten av halvleken ändå bollen i nätet bakom ”Preka” i hemmaburen. Byten i paus gav effekt när vi fick se Bertilsson göra säsongsdebut, men där även Benshi och Bonilla bidrog. Ja, Bonilla gjorde grymma 45 minuter och var till stor del avgörande att KF kunde ro hem en 2-1-seger.

Stocksund hade inledningsvis svårt att ta sig in på hemmalagets planhalva men åt sig in i matchen efter hand när KF:s aggressiva start lagt sig. I en kontring 4-mot-3 satte Fabian Tristen säkert in ledningsmålet. Hemmalaget kämpade men hade inget flyt i avgörande lägen och det bollskickliga mittfältet i Stocksund var svårbemästrade. Efter en spel- och chansmässigt jämn 1:a halvlek ville hemmatränare Jonevret ändå få till en förändring. Publiken anade också i paus att något var på gång. Benshi, Bertilsson och Bonilla värmde upp, med matchtröjan på, och gjorde sig redo för inhopp.
– Det var ingen som var dålig alls i vårt lag innan paus, men vi ville ändå få upp energin i laget, menade Jonevret.
Berra är tillbaka
Genast dök också en skarp målchans upp när Bonilla snett-inåt-bakåt sånär hittat fram till Berra. Jonevrets hopp om energi benådades. José Bonilla fick tag i 50/50-bollar som gjorde att lagkamraterna blev ”blodtörstiga”. Dock kunde matchen tagit en annan vändning än vad som skulle komma. Målskytten Tristen kunde i ett friläge satt KF i mycket knepigt läge i den 50:e minuten men där avvärjde hemmakeepern Prekovic med en strålande parad.

Bollvinst av Bonilla

Kvitteringen till 1-1 kom i 63:e minuten. En bollvinst av Bonilla där han sedan serverade Bertilsson vars avslut blockerades. I efterskörden kunde sedan ändå Bonilla få sista ordet. I snäv vinkel dundrade hemmacentern nämligen in bollen i nättaket bakom den chockade bortamålisen. En snarlik kopia av Zlatans EM-kvalmål mot Ungern 2006. Den gången var det de första sekunderna bara Zlatan som uppfattade vad som hänt. Då liksom nu var övriga på läktare osäkra på om bollen kanske gått i burgaveln på utsidan av kassen.
Nej då, säger Jonevret. Från min position var jag klar med att José dunkat in bollen. Jonevret var mycket nöjd med det han såg då spelarna i många situationer tidigare under säsongen tvekat en aning. Här visade Bonilla ingen pardon.
Det var också Bonilla (ursäkta upprepningarna) som låg bakom segermålet. Henk van Schaik gav sig ut på en lite vinglig dribblingsräd ända fram till straffområdet i 79 minuten och plötsligt låg bollen fri när Bonilla högg som en kobra.
-Jag uppfattade direkt att det var en 50/50-boll mellan mig och målvakten. Att jag kom först in i situationen gjorde att han blev tvungen att fälla mig.
Straffsituationen

– Inte rädd att peka på straffpunkten

Från läktaren såg inte straffen lika solklar ut, men också Jonevret förstod att det skulle bli straff.
Det var samma domare som i Umeå, där han dömde fem straffar, så han är inte rädd för att peka på straffpunkten, konstaterade Jonevret med glimten i ögat. Emil Berger visade stor rutin från 11 meter när han med ett distinkt skott satte bollen nere i vänstra hörnet.
Stocksund försökte sista 10-15 minuterna en forcering och hade någon farlighet men det rutinerade hemmagänget städade undan bra.
Starkt av KF att återigen vända till seger och den var extra viktig enligt Jonevret:
-Nu kan vi åka till Södertälje nästa helg och möta serieledande Nordic med axlarna lite längre ned.