Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen slutade 1-1 där Skövde kvitterade på tilläggstid.

Karlstad Fotboll öppnade starkast, och ägde det mesta av bollen i inledningen. Trots bollövertag kom det inga riktigt klara chanser. Det mesta av spelet byggdes efter kanterna med fina inlägg, men utan resultat.

Skövde arbetade sig in efterhand, och fram mot slutet av första halvlek var det de som vaskade fram några fina chanser, men fortfarande inget som krävde någon utomjordiskt ingripande av Mathias Karlsson.

I andra halvlek hann vi knappt kasta korvpappret innan Karlstad satte 0-1. Det var efter ett inlägg från höger som bollen studsade fram och tillbaka några gånger innan den landade framför Ludvig Steen som fick in bollen, långt ner mot höger stolprot utom räckhåll för keepern.

Matchen öppnade upp sig i andra halvlek, lite mer fart och lite fler lägen. Skövde började trycka på mer och mer. Men Karlstad kändes stabila och stressades inte upp, och kunde med det också skapa en handfull anfall.

Precis innan slutet kom välbekante Lucas Röse i Skövde igenom och satte bollen i kassen bakom Karlsson fram till 1-1.

Huvudtränare Albert Bunjaki kommenterar matchen så här:

– Vi visste att det skulle bli en tuff match med mycket närkampsspel och vi kom från en vecka med hög belastning, med en match som satt i benen. Vi valde att vila Kihlgren och Nielsen och hade förutbestämda byten. Totalt sett stod vi oss bra med ett bra fysiskt spel, men vi skapar inte lika många chanser som tidigare, naturligtvis beroende också på att vi möter ett bra lag.

Johan Bertilsson gick ut i första halvlek, men det handlade om säkerhetsbyte bara, det ska inte vara någon fara med honom.