Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig.
IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1.
IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 14 mars 2023 2-1.
Att besegra Dagerfors två matcher i rad är få klubbar förunnat. Men träningsmatcher på vårvintern är just träningsmatcher på vårvintern och den här gången ställde Degerfors upp med ett ännu mer ungdomligt lag än förra gången. Dock fanns mycket troliga allsvenska spelare som målvakten Jonas Olsson, mittbacken Sean Sabetkar och centrale mittfältaren Justin Salmon med i gästernas startelva.
Det var två plusgrader när matchen inleddes, men på nollan när den avslutades. 512 personer tittade på, däribland hemmaklubbens sportchef ”Svennis” Eriksson och nye vd:n Thomas Andersson.
Förre Degerforskaptenen Johan Bertilsson gjorde efter nio minuters spel 1-0 efter en målvaktsretur sedan Takuto Yusaka avlossat första skottet.

Karlstad hade mest boll, men slarvade även en del på egen planhalva. Redan efter en kvart hade bortalaget bjudits på tre hyfsade målchanser.

I 66.e matchminuten överraskades Karlstadsförsvaret av ett skott från Justin Salmon, matchens bäste spelare, 1-1.
Under andra matchhalvan gjordes en hel del byten i båda lagen och hemmaklubbens forward Ludvig Steen var en av de som utmärkte sig mest och bäst. I 70.e minuten sprang han sig fri och placerade bollen bredvid målvakten, men det hela slutade med stolpe ut.
Tre minuter senare blev en annan inhoppare, Henrik Cederin, fälld av en Degerforsförsvarare och Agon Beqiri gjorde 2-1 på straff.
Karlstad använde hela 17 spelare och hade redan växlat in samtliga avbytare när backen Ibrahim Habib blev skadad med cirka en kvart kvar att spela.
-Att spela tio mot elva gav extra bra träning, sa tränaren Albert Bunjaki efter matchen.
Han var ganska nöjd med sitt lags insats.
-Vi jobbar på under veckorna och allt mer börjar fungera under matcherna. Det är alltid skönt med segrar och vi skapar många målchanser.  Jag tycker också att vi kontrollerar större delen av matchen. Men vi har en del jobb kvar med  försvarsspelet. Där finns en del som måste filas till, tycker Bunjaki.
Den 18 mars spelar Karlstad nästa träningsmatch, borta mot Skövde AIK.
Text: Håkan Kamp