Blek insats hemma mot Vasalund

Karlstad Fotboll gjorde en blek insats mot ett spelskickligt Vasalund hemma på Sola Arena. 1-2-förlusten kunde ha blivit större, om det inte hade varit för storspelande KF-målvakten Mathias Karlsson.

– Jag är väldigt besviken. Vi saknade den glöd vi haft i ögonen tidigare, medger Mathias efteråt.

KF-tränaren Kjell Jonevret var lika besviken han, men konstaterade med ett snett leende:

– Som tur är har vi match redan på onsdag (Östersund hemma i Cupen). Nu är det upp på hästen snabbt igen. Härligt. Östersund hade några som var här och tittade på matchen idag. De är nog ganska säkra på att vinna stort mot oss och det är ju bra!

– Skönt med match redan om tre dagar, då kan vi släppa det här och inte gå och grubbla. Nu får var och en hos oss ta tag i det här och bli mer professionella, instämmer Mathias Karlsson.

Bjuder på ytor
Vasalund tog tag i taktpinnen en bit in på första halvlek och enbart Mathias Karlssons jätteräddning räddade KF från ett baklängesmål redan efter 13 minuter. Men i nästa anfall kunde inte ens han stå emot när Vasalund elegant rullade upp hemmaförsvaret och Anthony Wambani avslutade.

 

Mathias Karlsson hade en bra dag på jobbet, men det blev förlust ändå. Foto: Håkan Strandman  

– Vi bjöd på väldigt mycket ytor och Vasalund hade säkert kul när de fick spela i alla hålen, medger Jonevret,

2-0 hängde i luften när KF plötsligt replikerade. Lagkapten Andreas Bellander förvaltade Agon Beqiris inspel distinkt. Då hade 24 minuter avverkats.

Bellander firar målet som betyder 1-1
Foto: Håkan Strandman

Kvitteringen såg ut att lyfta lite tyngder från hemmaspelarnas axlar ett tag men Vasalunds attacker var hela tiden kreativa och giftiga. Många bollskickliga och snabba lirare i det laget. 

– Vasalund var bättre. De gjorde det svårt för oss, säger Jonevret.

Andra halvlek inleddes med en glödhet målchans för Vasalund och strax därefter uppstod en misstänkt straffsituation som domaren inte dömde för. 

Passivt hemmalag
Flera felpass från hemmalagets sida hade sånär blivit ödesdigra.

– Vi ser ut att ha problem med fysiska lag. Vasalunds spelare kom ut med bollen ur de flesta dueller. Vi var för passiva, tycker Jonevret.

Samuel Nielsen in action Foto: Håkan Strandman

I 76:e minuten straffade det sig igen när vasse inhopparen Elias Jemal nickade in 2-1. Fyra minuter senare prickade samme man stolpen.

– Vi hamnade i fel positioner för ofta. Tidigare har vi varit väldigt stabila och trygga bakåt men idag var vi otrygga, sammanfattar Jonevret.

– Spelet var helt okej men vi släppte till för många chanser idag. Vi gick inte in 100. Nu släpper vi den här skiten och riktar in oss på onsdagsmatchen, säger revanschsugne Mathias Karlsson.

Förlusten var Kjell Jonevrets andra sedan han tillträdde som ny KF-tränare, men han är fortfarande obesegrad på bortaplan.

PER MÅRTENSSON