Förlust för Karlstad Dam mot Västerås BK30

Karlstad Fotboll Dam kunde inkassera sin andra raka förlust när laget på lördagen tog emot Västerås BK30 på Våxnäs IP. Karlstad började dock bäst och hade redan i den andra minuten ett avslut som tog i utsida stolpe. Det var Karlstad som hade initiativet och det dröjde ända fram till 19:e minuten innan Västerås hade sitt första avslut mot mål.
I den 33:e minuten kunde Västerås ta ledningen med 0-1 genom ett fint placerat skott som smet in vid vänster stolpe. Målskytt var Lydia Söderlund och resultatet  stod sig halvleken ut.

I början på andra halvlek gick Karlstad hårt för en kvittering och efter en hörna från höger i den 58:e minuten kunde Amanda Hellstrand nicka in 1-1. Matchen stod nu och vägde men Västerås kunde återta ledningen genom ett fint uppspel i den 68:e minuten där Lydia Söderlund kunde göra sitt andra mål i matchen. Karlstad jagade återigen en kvittering men i den 72:a minuten kunde Lydia Söderlund göra sitt tredje mål och 1-3 stod sig matchen ut.

På torsdag den 22 juni går seriespelet vidare med match borta mot Rynninge.