Seger för damlaget

Karlstad Fotboll dam fortsätter med starka insatser under försäsongen. Nu senast mot det etablerade division 2-laget Lysvik där Karlstad vann med 2-0.
Efter att ha spelat oavgjort mot både Skoghall (division 2) och Hertzöga U (division 2) var det i onsdags dags för match mot Lysvik, laget som Karlstad spelade årets första träningsmatch mot i början av mars och då förlorade rättvist med 2-0.

Den här gången kommer vi ut betydligt starkare och redan efter några minuters spel har vi skapat ett antal klara målchanser. Vi ger inte Lysvik chansen att etablera något eget spel genom hög och hård press och de första 30 minuterna är sannolikt de bästa vi gjort denna säsong. Målchanserna kommer till på flera olika sätt, dels genom längre bollar bakom Lysviks backlinje men också genom etablerat passningsspel genom hela banan. Vi spelar varierat och hotar runt Lysviks straffområde gång på gång. Under första halvlek både vinner vi fler närkamper och har betydligt mer boll och passningar inom laget än Lysvik och efter 45 minuter spel leder vi rättvist med 1-0 efter en kanonskott nära höger kryss av Lovisa Boström.

I andra halvlek kommer Lysvik upp i mer förväntad nivå och matchen jämnas ut och det är en bra match med fina prestationer från spelarna i båda lagen i Airdomen denna onsdagskväll. Karlstad fortsätter att skapa väldigt bra målchanser och gör också 2-0 genom ett snabbt inkast som Märta Larsson snappar upp och driver fri mot målvakten och rullar in bollen. Även Lysvik skapar några målchanser som målvakt Moa Mill får arbeta med och de har även ett skott i ribbans underkant. Ett par minuter under halvleken pressar Lysvik oss ordentligt men vi tar oss igenom den perioden och hittar tillbaka till vårt grundspel och de sista 20 minuterna är Karlstad återigen det starkare laget på banan. Matchen slutar 2-0 och laget tar med sig några saker in mot seriepremiären mot Degerfors på lördag den 23 april kl 16.00 på Klasmossen. Det handlar om närkamperna, passningsspelet och att vi skapar många riktigt vassa målchanser mot ett duktig lag i en serie över vår.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer