Ännu en vinst och 3 poäng till på denna långa resa!

Vi tog en förhållandevis klar seger efter en bra prestation i matchen mot Assyriska. Första halvlek försökte vi kontrollera matchen och var förberedda på Assyriskas djupledsspel på sina kvicka spelare. Vi var fokuserade och disciplinerade bakåt, samtidigt som vi försökte flytta fram våra positioner successivt med ett bra bollhållande spel. Vi tog oss fram sakta men säkert och började också hitta vägar till att skapa målchanser efterhand.

Vi missade en straff, men höll vårt fokus bra ändå utifrån vår matchplan. Det kommer bli än mer viktigt under säsongen att kunna fortsätta göra. Lyckligtvis hann vi också med att göra 1-0 precis innan pausvilan.

I andra halvlek hade vi som plan att hålla ihop defensiven lika bra som i första, men utnyttja vårt numerära övertag på mittfältet genom att kombinera oss fram mer på kanterna. Vi ville också ställa om snabbt när tillfälle gavs och vara mer aggressiva i presspelet när vi själva låg bra i positionerna försvarsmässigt, som 3-0 målet var ett exempel på.

Vi är nöjda med resultatet och även med vår prestation som lag då vi lyckades vinna denna luriga och svåra bortamatch. Det är viktigt att kunna analysera före, under och efter varje enskild match, både individuellt och kollektivt, för att vi skall kunna uppnå någonting i slutändan och där är vi noggranna.  Alla spelare är oerhört viktiga och bidrar, på både träning och match oavsett speltid, och igår var inget undantag.

Vi är lyckliga att vi fick med oss tre poäng igår och vi är också glada för våra supporters skull. Idag är det träning som vanligt och redan nu börjar uppladdningen och förberedelserna inför nästa match på söndag.

Senaste nyheterna

Dags för Forward hemma

Redan i morgon tisdag 9/8 är det dags för hemmamatch i Div 1 norra igen när Forward från Örebro kommer på besök till Tingvalla. Avspark

Läs mer

Inför Motala borta

På lördag 6 augusti åker vi till Motala för match i Div 1 Norra. Avspark kl 16.00. Tränare Ulf Buskqvist säger så här inför matchen:

Läs mer