Ännu en vinst och 3 poäng till på denna långa resa!

Vi tog en förhållandevis klar seger efter en bra prestation i matchen mot Assyriska. Första halvlek försökte vi kontrollera matchen och var förberedda på Assyriskas djupledsspel på sina kvicka spelare. Vi var fokuserade och disciplinerade bakåt, samtidigt som vi försökte flytta fram våra positioner successivt med ett bra bollhållande spel. Vi tog oss fram sakta men säkert och började också hitta vägar till att skapa målchanser efterhand.

Vi missade en straff, men höll vårt fokus bra ändå utifrån vår matchplan. Det kommer bli än mer viktigt under säsongen att kunna fortsätta göra. Lyckligtvis hann vi också med att göra 1-0 precis innan pausvilan.

I andra halvlek hade vi som plan att hålla ihop defensiven lika bra som i första, men utnyttja vårt numerära övertag på mittfältet genom att kombinera oss fram mer på kanterna. Vi ville också ställa om snabbt när tillfälle gavs och vara mer aggressiva i presspelet när vi själva låg bra i positionerna försvarsmässigt, som 3-0 målet var ett exempel på.

Vi är nöjda med resultatet och även med vår prestation som lag då vi lyckades vinna denna luriga och svåra bortamatch. Det är viktigt att kunna analysera före, under och efter varje enskild match, både individuellt och kollektivt, för att vi skall kunna uppnå någonting i slutändan och där är vi noggranna.  Alla spelare är oerhört viktiga och bidrar, på både träning och match oavsett speltid, och igår var inget undantag.

Vi är lyckliga att vi fick med oss tre poäng igår och vi är också glada för våra supporters skull. Idag är det träning som vanligt och redan nu börjar uppladdningen och förberedelserna inför nästa match på söndag.

Senaste nyheterna

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer

Biljetter till DM-finalen

Säsongskorten gäller även vid kvällens final i Stora DM. Du som inte har säsongskort betalar med Swish i entrén. Sittplats 100 kr. Välkommen!

Läs mer

Final i Stora DM

På det igen. Tisdag 26 september kommer Nordvärmlands FF till Sola Arena för final i Stora DM. Avspark kl 18.30. Vår väg till finalen har

Läs mer