En härlig seger

Det var en match med fin inramning mellan två topplag men bara med ett vinnande lag 🙂

Vi visste att det var en viktig match och vi visade alla att vi var beredda att fightas för segern. Att Dalkurd med många duktiga spelare skulle ta kommandot var ingen överraskning för oss och jag tycker att vi var väl förberedda på detta och följde vår matchplan mycket bra. De hade kontrollen första kvarten men sedan växte vi in i matchen, jämnade ut spelet, och flyttade fram positionerna successivt. Vi gjorde också några taktiska förändringar runt 25:e minuten vilket var en bidragande faktor till att vi sedan gör 3 mål på 8 minuter. De första 2 målen i 35:e och 38:e genom Chiovane och sedan i 42:a minuten genom Alvers på straff.

I paus pratade vi om och beslutade oss för att vara aggressiva i försvarsspelet och inte låta Dalkurd tro de skulle få en enkel resa in i matchen genom att i lugn och ro diktera villkoren på plan. Detta beslut levde vi upp till mycket bra till och med slutsignalen.

Ett stor och rättvis seger till slut och väldigt kul att få göra en så bra match inför den stora publiken. Kanske var det säsongens bästa insats av oss och det jag värdesätter mest av allt är den attityd jag såg spelarna visa upp, precis det jag vill se hos mina spelare. Vi spelade på det sätt vi tränat hela veckan och nu är vi på 4:e plats bara två poäng efter den förmånliga kvalplatsen. Fem matcher återstår av säsongen och vår process rullar på som tidigare med fokus på en klar taktisk matchplan, tydlig identitet som lag, och med ett gott lagarbete i grunden.  Alla är viktiga men ingen är större än laget!

Nu väntar sedvanliga rutiner med utvärdering, återhämtning mm innan vi laddar för nästa match på söndag borta mot Piteå.

Fotbollshälsningar Kostas