Björndahl tillbaka mot topplaget Sandviken

Erik Björndahl in och Andreas Bellander ut.
Så ser Karlstad Fotbolls förutsättningar ut inför hemmamötet med topplaget Sandviken på Sola Arena.
– Kul uppgift mot ett duktigt lag med snabba kvicka spelare, summerar KF-tränaren Kjell Jonevret.

Förhoppningar finns hos KF-fansen om en fortsatt ”Jonevret-effekt” – tre raka segrar och obesegrade så här långt.

-Vi ska nog räkna in Jonas (Rehnberg, assisterande tränare) och spelarna i den effekten, säger Kjell Jonevret. Vi har fått jobba tillsammans i två veckor nu och börjar väl så smått lära känna varandra även om jag inte har bergkoll på alla ännu.

KF:s bäste målgörare Erik Björndahl (fem fullträffar på nio matrcher) är tillbaka efter hjärnskakning som hållit honom utanför laget i några veckor.

Tillbaka och spelbar i truppen är också Agon Beqiri medan lagkaptgen Andreas Bellander saknas.

– Bellanders frånvaro är tyvärr ett avbräck för oss, men vi har ändå fått litet positiva besked när det gäller hans skada, men i det här läget chanser vi inte utan han får vila. Det kommer viktiga uppgifter framöver, säger Jonevret.

Utanför truppen är också David Johannesson som är bortrest.

# Vad kan vi förvänta oss för matchbild mot Sandviken?

– Sandviken är ju ett tippat topplag med kvicka spelare som presterat riktigt bra på bortaplan så här långt. Vi får inte ge bort för mycket mot dem.

Tillbaka på Sola Arena och förhoppningsvis med ett  starkt publikstöd så finns alla förutsättningar för en bra och sevärd match.

Karlstadsbekante (två säsonger i Carlstad United) John Junior Igbarumah är Sandvikens bäste målgörare med fem fullträffar så här långt. Laget har ännu inte förlorat på bortaplan och har sex raka matcher utan förlust i serien. Laget ligger precis utanför kvalplatsen.

Matchen spelas på Sola Arena med avspark klockan 16.00 på söndag.
Matchen kan också ses på Ettanplay och som omgångens match på CMore.