David inför hemmapremiären

I söndags spelade divison 1 laget oavgjort i premiären av årets säsong, 1-1 på bortaplan mot IFK Haninge. En match där laget hade ett rejält grepp om matchen, men där båda lagen lyckades få in lika många bollar i mål.

Vi har ställt några frågor till David Ekelund om matchen, och vad han tänker inför dagens match mot Sollentuna på Tingvalla IP.

Om man ska försöka tolka snacket efter matchen mot IFK Haninge så var ni närmast segern. Hur känns det nu, två dagar senare?

Det stämmer. Så kändes det då, och den känslan har förstärkts ytterligare när vi analyserat matchen i efterhand. Vi spelar under långa perioder bra fotboll där vi är variationsrika i anfallsspelet och stabila i vårt försvarsspel.

Vi skapar också ett stort antal riktigt vassa målchanser och bör göra några mål till, framförallt i första halvlek. Så samtidigt som vi var besvikna med resultatet, så gör vi ändå en bra prestation.

Sett till den onormala försäsongen, med tanke på längd och antalet träningsmatcher, hur väl stämde spelet med era tankar inför matchen?

Jag tycker väl att vi gjorde det vi ville vi skulle göra inför matchen, förutom mål då såklart. Även om det i vissa moment syntes att vi inte spelat match på länge, så syns det ändå att det vi jobbat på börjar sitta, även om det är en bit kvar.

Hur har det påverkat er planering av träningarna med ett så intensivt matchande?

Först och främst har vi inför seriestarten och det täta matchandet tränat på ganska hårt. Anledningen till det är att förbereda kroppen på den tuffa belastningen spelarna kastas in i direkt från start.

När man står inför täta matcher är det bra att träna hårt inför det som komma skall, och sedan kompensera med lugnare träning och återhämtning efteråt.

Samtidigt måste vi ju anpassa träningarna mellan matcherna ner på individnivå, så att de som spelat matcherna får en typ av träning där fokus ligger på återhämtning och uppladdning för nästa match, och att de som spelat mindre får lite tuffare träning för att inte halka efter i fysen.

Så en del planerande behövs det, i kombination med lyhördhet på hur spelarna upplever sin fysiska status varje dag.

Tänker ni bara på att rotera spelare eller har motståndarnas sätt att spela också en betydelse när ni ska formera startelvan?

Vi utgår hela tiden från att göra allt vi kan för att vinna nästa match. Då tar vi hänsyn till statusen på våra spelare, vilka specifika egenskaper vi eventuellt vill ha i just den matchen och vad vi tror om matchbilden som sådan.

Nu är det dags att ta emot Sollentuna FK på Tingvalla. Hur har gräsmattan mått av att vara spelfri under hela våren?

Den har nog mått bra. Det var en del slitage på den långt in på förra hösten, så möjligheten för den att växa till sig ordentligt har nog inte missgynnat den.

Sedan brukar planen allt som oftast vara riktigt bra, de som jobbar där gör ett riktigt bra jobb. Har varit och tittat på den för bara någon dag sedan, och det ska helt klart gå att spela fotboll där kan jag säga.

Vad vill ni förbättra i ert spel jämfört med förra matchen?

Vi ska fortsätta med många av de grejer vi gjorde bra i söndags, men vi behöver bli tuffare i offensiv box och höja skärpan i våra avslut.