En övertygande seger och tre nya poäng

Dagen efter vinsten hade tränare Kostas följande att berätta till hemsidan om matchen:
Det var en skön känsla att spela hemma igen inför publik på en väldigt fin gräsmatta och dessutom få med sig ytterligare tre poäng. Sollentuna är ett lag som i år spelar en ”öppen” fotboll som ställer stora krav på oss som motståndare att kunna vara både disciplinerade försvarsmässigt samt beslutsamma i anfallsspelet.
Vi spelade inledningsvis det spelet vi vill spela med bollinnehav och sökande efter lägen som kunde resulterat i klara målchanser för ett ledningsmål. Vi har också flera bra lägen där Jacob, Chiovanne samt Andreas har chanser att göra 1-0, men vi lyckades inte sätta dit den. Vi gick till paus med en god känsla och en klar bild över hur vi ville spela och som vi följde bra.
Två byten i paus där David och Linus ersatte Alvers och Kardo för att vi ville ha mer fart och energi i spelet och jag tyckte det var bara en fråga om tid innan vi skulle spräcka nollan eftersom vi fortsatte som vi slutade första halvleken. I ärlighetens namn hade vi lite tur då vi tappade positionerna och kommunikationen för ett ögonblick, men som tur var räddade stolpen oss från ett baklängesmål. Kort därefter efter ett bra anfall vann David en man mot man situation och serverade Chiovanne ett öppet läge som denne tog tillvara på och gjorde 1-0 i matchminut 78. Målet hjälpte oss och jag tycker vi var fokuserade sista kvarten och som det ofta blir i slutet av en match då ena laget trycker upp folk kunde vi göra 2-0 med några få minuter kvar av matchen. Det var återigen Chiovanne som nätade efter ett mycket fint förarbete av i tur och ordning Boye, Nilsson och David. Det målet visar också på en härlig ”fighting spirit” och en stor vilja hos hela vårt lag.
Vi är nöjda med vår prestation och de tre poängen och vi ser nu fram emot nästa match med positiva vibrationer.  Jag är nöjd med alla spelarnas insats inklusive de som kom in från bänken som alla gav extra viktig energi till laget. Kul även för våra supporters. Lite återhämtning och vila följt av utvärdering sen är det ”upp på hästen igen” och fortsatt hårt arbete igen i riktning mot mål vi vill uppnå med säsongen.