Välkommen hem Lukas

Karlstadpöjken Lukas Rhöse har bestämt sig för att återvända hem och kommer att representera Karlstad Fotboll igen. 23-årige Rhöse (24 i augusti) är en hårt arbetande och modernt spelande vänsterback med en bra inläggsfot.
Lukas har trots sin unga ålder prövat på spel i både Allsvenskan och Superettan. Moderklubben är Norrstrands IF och efter en flytt till Carlstad United fick han debutera i Ettan redan som 16-åring. Han var utlånad till FBK Karlstad under en period, innan  han vände åter till CU och tog en plats i startelvan säsongen 2019.
Lukas tog även plats i nybildade Karlstad Fotboll och gjorde det med sån framgång att han för andra gången både blev uttagen att spela med ”Morgondagens stjärnor” och fick anbud från Kalmar FF i allsvenskan. 2021 skrev han på för Kalmar och gjorde sen debut i allsvenskan i  en match mot Djurgårdens IF.
Efter två säsonger på den småländska östkusten, gick flyttlasset vidare till Skövde AIK i Superettan. Efter en säsong i Skövde AIK är det nu som sagt dags att vända åter till Karlstad.
# Den vanliga sportfrågan – hur känns det att vara tillbaka i KF, har det ändrat sig mycket sen du var här senast?
Det är mycket roligt att vara tillbaka och jag ser fram emot att börja. Jag tror att det bara är Bellander som är kvar sen sist, med risk för att jag missar någon. I övrigt har jag precis kommit hit, så det är svårt att säga vad som hänt, men jag har ju hört en hel del om klubbens ambitioner.

# På vilket sätt har du utvecklats under säsongerna i Allsvenskan och Superettan?
Jag har utvecklats på alla möjliga sätt, både på och utanför planen. Det var tufft att vara borta på grund av skada, och det var också riktig härligt att se att jag mitt spel höll på den här nivån både innan och efter skadan.

# Du gick till Kalmar FF och fick Henrik Rydström som tränare, har var det?
Henrik är en väldigt bra tränare, förmodligen en av de bästa i Sverige. Jag lärde mig jättemycket både taktiskt och mentalt. Han är mycket noggrann och visade att alla detaljer är lika viktiga.
# Vad hoppas du på nu när seriepremiären med KF närmar sig?
Svårt att svara på. Tuff serie med många bra lag, så serien känns ganska öppen. Det är som alltid viktigt att vi är redo inför varje match och beredda att göra jobbet.
Sportchefen och Vd:n Thomas Andersson kommenterar Rhöses comeback i klubben så här:
– Superkul att Lukas Rhöse är tillbaka. Jag var själv inte här när han var i klubben förra gången, men det har snackats om Lukas ganska ofta. När jag såg honom spela förstod jag varför. Det är en riktigt bra fotbollsspelare och en mycket bra kille Han har hela tiden varit intressant, och han kan spela både vänsterback, mittback och högre upp i banan. Värvningen av Lukas är också en härlig markering att vi menar allvar med vår satsning och vi är intressanta för spelare från högre divisioner.