Brasiliansk forward klar för KF

Nu kan det finnas förutsättningar för sambafotboll på Sola Arena.
Idag kan vi nämligen hälsa brasilianska forwarden Rômulo Cabral Pereira Pinto, känd som Rômulo, välkommen till Karlstad Fotboll.

-En otroligt skicklig spelare som dessutom är en mogen och stabil kille, säger Karlstad Fotbolls vd/sportchef Thomas Andersson.

Karlstad Fotbolls senaste nyförvärv landade under helgen men är inte obekant med Sverige.

-Jag älskar Sverige sedan tiden i Hammarby, det är mitt andra hemland. Jag hoppas kunna bidra med offensiv kraft i Karlstad Fotboll och att göra en del mål för klubben, säger Rômulo.

Karlstad Fotboll får en rad kvaliteter menar Thomas Andersson.

-Han är rörlig, bra på huvudet, snabb med bra teknik och kommer till avslut. Många av de kvaliteter vi vi vill ha.

Den 32-årige Rio de Janeiro-födde forwarden har spelat i ett flertal olika ligor runt om i världen. inklusive 49 matcher för Hammarby IF i allsvenskan. Många Bajenfans minns fortfarande hans förkärlek för att göra mål mot Djurgården. Av hans nio mål på 49 matcher för Hammarby kom fem mot Djurgården.

-Vi har inlett processen med arbetstillstånd och de nödvändiga handlingarna men får räkna med att det kan ta tid innan allt är klart, säger Thomas Andersson om Karlstad Fotbolls senaste nyförvärv.

Rômulo startade sin karriär i klassiska Botafogo och tillhörde under sina tidiga år Friberguense och Atletico Paranaense innan han 2016 kom till Hammarby där han spelade 43 matcher i Allsvenskan och svarade för nio mål säsongerna 2016 och 2017.

Efter två säsonger i thailändska Suphanburi och en utlåning till BG Pathum United landade Rômulo i japanska SC Sagamihara där han producerade 13 mål på 39 matcher innan han återvände till Brasilien och Volta Redonda.

Sedan 2022 har den 190 cm långe brassen spelat i Thailand Khon Kaen United.

-Vi ska ge honom lite tid att komma in i vårt spel och i matchform, men jag vet att det är en mycket professionell kille som kommer hit, säger Thomas Andersson som är bekant med Rômulo sedan brassens sejour i Hammarby.

Andersson har arbetat på att förstärka anfallet och haft en del andra brasilianska spelare på radarn innan man till sist fastnade för Rômulo som är glad över att kontraktet över denna säsong till sist gick i lås.

-Jag är jätteglad och har blivit väl mottagen. Nu väntar jag bara på att min familj, min fru Mayra och våra tre barn Sofia som är tio år, Ryan som är sju och Brian som är fyra, ska komma över till Karlstad, avslutar den nye KF-anfallaren.

TEXT: Jörgen Kalitzki
FOTO: Christer Höglund