Medicinska teamet klart

Nu är klubbens medicinska team klart och som ”debuterade” i helgens träningsmatch mot Ahlafors IF. Teamet består av Per Ingemarsson (fysioterapeut), Viktor Sundström (massör) och Josef Palenius (fysioterapeut). Nära knuten till teamet är även fystränaren Anders Holmberg.

– Vi jobbar intensivt på många fronter för att ge oss bästa möjliga förutsättningar, säger klubbchefen Per-Johan Karlsson. Därför känns det naturligtvis mycket bra att kunna ta ett helhetsgrepp på de medicinska frågorna med det här rutinerade teamet. 

Klubbens medicinska team kommer att jobba med en platt och tight organisation. Det är ett sammansvetsat gäng där massör Viktor Sundström, med lång erfarenhet av fotboll, och fysioterapeut Josef Palenius, med stor kunskap inom fotboll, i första hand finns i samband med träningar.
Per Ingemarsson har det övergripande ansvaret och samarbetar även med fystränare Anders Holmberg så att förebyggande och färdighetsträning går hand i hand.

Tanken är att minimera antalet skador. Om en skada ändå uppkommer så kommer rehab ske efter senaste forskningen och vid behov ta in andra aktörer. 

– Den vanligaste orsaken till en skada är en annan skada, säger Per Ingemarsson och målet är att en följdskada aldrig skall uppstå. 

Klubbens ordförande Partik Hjelte kommenterar nya teamet så här:

– Vi försöker agera som en elitklubb i allt vi gör, och att ha det här medicinska teamet i organisationen är en stor styrka för klubben. Närheten till dem och deras kompetens kommer att vara en viktig framgångsfaktor under säsongen.

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer