Medicinska teamet klart

Nu är klubbens medicinska team klart och som ”debuterade” i helgens träningsmatch mot Ahlafors IF. Teamet består av Per Ingemarsson (fysioterapeut), Viktor Sundström (massör) och Josef Palenius (fysioterapeut). Nära knuten till teamet är även fystränaren Anders Holmberg.

– Vi jobbar intensivt på många fronter för att ge oss bästa möjliga förutsättningar, säger klubbchefen Per-Johan Karlsson. Därför känns det naturligtvis mycket bra att kunna ta ett helhetsgrepp på de medicinska frågorna med det här rutinerade teamet. 

Klubbens medicinska team kommer att jobba med en platt och tight organisation. Det är ett sammansvetsat gäng där massör Viktor Sundström, med lång erfarenhet av fotboll, och fysioterapeut Josef Palenius, med stor kunskap inom fotboll, i första hand finns i samband med träningar.
Per Ingemarsson har det övergripande ansvaret och samarbetar även med fystränare Anders Holmberg så att förebyggande och färdighetsträning går hand i hand.

Tanken är att minimera antalet skador. Om en skada ändå uppkommer så kommer rehab ske efter senaste forskningen och vid behov ta in andra aktörer. 

– Den vanligaste orsaken till en skada är en annan skada, säger Per Ingemarsson och målet är att en följdskada aldrig skall uppstå. 

Klubbens ordförande Partik Hjelte kommenterar nya teamet så här:

– Vi försöker agera som en elitklubb i allt vi gör, och att ha det här medicinska teamet i organisationen är en stor styrka för klubben. Närheten till dem och deras kompetens kommer att vara en viktig framgångsfaktor under säsongen.