Seger mot Ahlafors IF

Dagens match slutade med 2-1 seger för Karlstad Fotboll mot Ahlafors IF, nykomlingar i Div 1 Södra. Målskyttar för hemmalaget var Haris Avidu och Samuel Nielsen, i 20:e respektive 84:e minuten. Gästernas mål kom på frispark i 67:e minuten.

Foto Christer Höglund

Matchen var så jämn som siffrorna skvallrar om, där initiativet och bollinnehavet växlade mellan lagen, kanske till och med lite övervikt totalt sett för gästerna.

Utöver målen skapades trots allt inte så många riktigt heta chanser för något av lagen. Karlstad hade ett direktskott efter inlägg och Ahlafors hade en bra chans som Simon i målet tippade till hörna.

Karlstad gick runt på många spelare, näst intill två elvor, vilket naturligtvis påverkar matchbilden. Det var också flera skadeavbrott för båda lagen, vilken också gjorde att tempot sjönk stundtals.

Tränare Albert Bunjaki var nöjd med segern och spelarnas prestation:
– Det är underbart att se att vi håller organisationen och balansen i lagen trots att vi hamnar i vissa oönskade lägen ibland. Vi tror på det vi gör och att vi håller strukturen och balansen är det vi lyfter upp med spelarna. Det var en jämn match mot en bra motståndare.