Seger mot Ahlafors IF

Dagens match slutade med 2-1 seger för Karlstad Fotboll mot Ahlafors IF, nykomlingar i Div 1 Södra. Målskyttar för hemmalaget var Haris Avidu och Samuel Nielsen, i 20:e respektive 84:e minuten. Gästernas mål kom på frispark i 67:e minuten.

Foto Christer Höglund

Matchen var så jämn som siffrorna skvallrar om, där initiativet och bollinnehavet växlade mellan lagen, kanske till och med lite övervikt totalt sett för gästerna.

Utöver målen skapades trots allt inte så många riktigt heta chanser för något av lagen. Karlstad hade ett direktskott efter inlägg och Ahlafors hade en bra chans som Simon i målet tippade till hörna.

Karlstad gick runt på många spelare, näst intill två elvor, vilket naturligtvis påverkar matchbilden. Det var också flera skadeavbrott för båda lagen, vilken också gjorde att tempot sjönk stundtals.

Foto Christer Höglund

Tränare Albert Bunjaki var nöjd med segern och spelarnas prestation:
– Det är underbart att se att vi håller organisationen och balansen i lagen trots att vi hamnar i vissa oönskade lägen ibland. Vi tror på det vi gör och att vi håller strukturen och balansen är det vi lyfter upp med spelarna. Det var en jämn match mot en bra motståndare.

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer