Nu ska det avgöras!

Nu är vi framme i november, en månad då vi förhoppningsvis kan göra sportsligt bokslut för detta första år i Karlstad Fotboll. Vi vill definitivt undvika ett ovisst kval första veckan i december mot Qviding, Eskilsminne eller Lund, för den delen.
Vårt div 1-lag ser starkt ut för tillfället, med bra prestationer en längre tid. Laget verkar ha bestämt sig för att greja division ett spel nästa säsong utan kval. En fortsatt bra avslutning på serien skulle dessutom inbringa en oerhört positiv känsla och vara ett gott avstamp inför nästa säsong.

För oss i föreningen är november annars vad oktober brukar vara med tanke på den LÅNGA och besvärliga säsong vi befinner oss i. Vi ligger lite efter i planeringen för nästa år med en del saker. Även om tankar naturligtvis finns för nästa säsong, påverkar ovissheten kring div 1-lagets slutgiltiga placering vårt arbete. Parallella spår diskuteras och så fort vi fått klarhet i vad som faktiskt kommer gälla för lagets del kommer vi agera på flera håll.

En del lag i föreningen har uppehåll för tillfället, medan andra lag tränar på. Flera killar från såväl U-laget som P19 har varit uppe och gjort träningar med div 1-laget och på så sätt bidragit till att hålla numerären uppe samt skaffat sig nyttig erfarenhet. Även om Covid-19 fortsätter ställa till det för oss alla, och eventuellt omöjliggör kollektiv träning inom kort, är det viktigt att killarna i nämnda lag håller igång med alternativ träning för att kunna stötta och visa upp sig från sin bästa sida för Kostas och kompani de sista veckorna av serien.

Resan har bara börjat
Vår resa i Karlstad Fotboll har precis börjat och vi står inför en stor utmaning som förening. Vi behöver dock vara helt överens genom ord och handling vilken väg vi ska gå, utifrån de resurser vi har inom olika områden. Viktigt att inte göra någonting halvdant för att vi vill för mycket på en gång, utan det måste få ta lite tid att sätta den kultur vi vill skapa. En del av den kultur handlar om träning och jag tycker att vi under hösten med Kostas och Felipe fått ta del av en ny träningskultur i föreningen som lovar gott inför fortsättningen. Än så länge blott för div 1-lagets del, men absolut något att utveckla och implementera på vår akademi för att ta vara på de bra träningsförutsättningar vi har i föreningen. En stark vilja att träna mycket och med kvalité skulle tillsammans med ett bra coachande och ledarskap vara en stor nyckel till framgång. När ledarstab och kollektivet i gruppen drar åt samma håll ökar möjligheterna att utvecklas och nå framgång, och något jag personligen tycker vi måste få att funka i våra lag från akademiålder och uppåt, både på herr- och damsidan.

Fotbollshälsningar P-J Karlsson

Klubbchef Karlstad Fotboll