Dags för premiär i division 2!

På söndag är det premiärdags för både vårt division 1 lag och division 2 lag. Först ut på söndagen är vårt utvecklingslag i divison 2. Matchen har avspark 14.00 på Våxnäs IP, men vi påminner igen om att det tyvärr inte är tillåtet med publik på matcherna tillsvidare. Vi kommer att uppdatera om matchen på våra sociala medier, så håll kollen där!

Inför den historiska premiären har vi ställt några frågor till lagets huvudtränare Jesper Swedlund.

Jesper, bara några få dagar kvar till premiär. Den klassiska frågan, hur känns det?

Det känns roligt att det äntligen drar igång.

Lång försäsong för er och alla andra lag, hur tycker du att spelarna och ledarna i laget hanterat den uppkomma situationen?

Det har varit inspirerande att se hur spelarna ändå kört på. De har bibehållit en bra kvalitet och visat upp en strävan att ändå jobba för att hela tiden bli bättre. Jag är mycket nöjd med vår försäsongen, även om den blev lång.

Premiär på söndag mot Vårgårda IK, har du hunnit bilda dig någon uppfattning om motståndet?

Det har av naturliga skäl varit svårt att bilda sig en uppfattning då de inte spelat matcher på väldigt länge. Däremot har de varit väldigt aktiva sista tiden och presenterat flera spelare med meriter från Superettan. Vi förbereder oss på en tuff match och fokuserar på vår egna prestation.

Många av dina spelare är yngre, även om laget också innehåller några mer rutinerade spelare. Hur tycker du att de yngre spelarna har anpassat sig till seniorfotbollen hittills?

Än så länge har vi väl inte prövats i seniorspel i den utsträckning vi önskat, men utifrån vad vi kan se så är det en grupp med spelare som har ett driv, är lyhörda och vill ta för sig på planen. Under de få träningsmatcher vi hann spela så skötte de det bra.

Hur är statusen i truppen just nu? Någon frånvaro inför helgen?

Överlag ser det bra ut. Tyvärr är Samuel Nielsen och Guilin Nsengiyumva långtidsskadade och är borta hela säsongen. Annars är alla hela och friska.

Vad tycker du att vi kan förvänta oss av laget under säsongen?

Ett hungrigt och ambitiöst lag som vill spela en attraktiv, offensiv fotboll där ett hårt jobb hela tiden är en förutsättning. Vi har höga förväntningar på oss själva främst när det gäller vårt egna spel och hur vi hanterar olika matchsituationer.