KF-tränaren hyllade fansen

Timmarna före avspark i hemmapremiären fyllde Karlstad Fotbolls supportrar pizzeria Bari, intill Sola Arena.

– Fantastiskt kul initiativ. Högklassigt arrangemang. Vilken support vi får av er. Det här värmer killarna i laget.

Berömde KF-tränaren Albert Bunjaki, då han dök upp på Bari en dryg timme före avspark och berättade senaste nytt inför matchen mot United IK Nordic.

Sedan inramades Sola Arena av drygt 1300 åskådare när matchen blåstes igång.

Timmarna före avspark bjöds det på sportquiz, massor av gemyt och livemusik av Greenfreaks vars frontfigur Marcus Gustafsson även är en av de drivande i Solsta Fotbollssupporters.

– Jättekul att det kom så många till vårt event, tyckte Marcus.

– En riktigt kul happening med väldigt bra uppslutning av fansen. Hoppas att det blir en fortsättning. Ju fler knutpunkter vi får för lag, fans och sponsorer desto bättre. Då blir det lättare att nå långt och det är någonstans där fotbollen i stan misslyckats tidigare, konstaterade Jimmie Löfgren.


Foto: Håkan Strandman
Det var hög stämning på Pizzeria Bari intill Sola Arena när Marcus Gustafsson och hans band Greenfreaks drog igång livemusiken när fansen laddade upp inför Karlstad Fotbolls hemmapremiär.

 

Han var en av många gäster och dessutom ansvarig för frågorna till musikquizen.

Jimmie ställde också en fråga till Bunjaki när KF-tränaren dök upp.

Vad tror du om dagens motståndare och tippa resultatet!

– Jag har sett dem två gånger. De var bättre än Sandviken, trots 1-2-förlusten i premiären. Det blir en riktigt tuff match men jag tror vi vinner med 2-1, svarade Bunjaki.

Han var nära att bli sannspådd. Borde ha varit det. KF var närmare 2-1 än premiärmotståndaren, som mycket riktigt blev en hård nöt att knäcka.


Foto: Håkan Strandman
Karlstad Fotbolls tränare Albert Bunjaki kom och berättade senaste nytt för fansen en dryg timme före avspark.

 

Det var många som stortrivdes på Bari före avspark, och gillade initiativet.

– Det här kommer garanterat att växa. Blir kanon i sommar när värmen kommer också, sa kände konstnären och fotbollsfantasten Joakim Johansson.

Joakim har dragit in nästan 100 000 till KF med försäljning av fine art print av åtta av hans konstverk.


Foto: Per Mårtensson
Kände konstnären Joakim Johansson och Hans-Ove Blixt, pappa till golfstjärnan Jonas, var två av många som stortrivdes i solen under uppladdningen inför hemmapremiären.


– Jag är egentligen inte fotbollsfreak men det här var jättekul. Suverän uppladdning med livemusik och trevlig stämning, tyckte golfstjärnan Jonas Blixt pappa Hans-Ove.

Pizzeria Baris ägare Yasser Reza, hans son Saeid och övriga medarbetare gick omkring och myste, av förklarliga skäl. Fotbollen blir ett lyft för restaurangen efter några tuffa år under pandemin.


Foto: Per Mårtensson
Pizzeria Baris ägare Yasser Reza (i mitten), hans son Saeid Reza och Karo Abdullah stortrivdes också. De erbjöd fansen bra priser på mat och dryck. Det lockade många fans till pizzerian som ligger alldeles intill Sola Arena.


Utanför Bari hade Solsta Fotbollssupporters försäljning av KF-kepsar, t-shirts, hoodies, KF-muggar och annat.

– Tyvärr tog halsdukarna slut redan klockan tio i morse. Men vi får in nya och det går att förboka dem via Solsta Fotbollssupporters sida på Facebook, hälsade Anna Kjellberg.

– Vi har sålt väldigt mycket och det var bra drag redan fyra timmar före avspark, berättade Robert Hall i supportergruppen.


Foto: Håkan Strandman
Robert Hall sålde KF-prylar. Här tar Fredrik Andersson och William Gillberg sig en titt på sortimentet. Halsdukarna tog slut flera timmar före avspark.


1-1 med mersmak i hemmapremiären alltså. Och i solsken dessutom.

Nästa hemmamatch är mot Täby lördag 22 april klockan 16.

Förhoppningsvis var det här början på något riktigt kul ur många aspekter i fotbolls-Karlstad!

TEXT: Per Mårtensson
FOTO: Håkan Strandman, Per Mårtenson