Klubbchefens krönika

Hej Karlstadfotbollintresserade! 

Jag har tänkt under en tid att det är både intressant och rent av nödvändigt för de som är intresserade av Karlstad Fotboll att få lite större insikt i vad som händer i och runt oss i föreningen. Vi inom klubben märker att många vill ha mer information från klubben och jag har lärt mig genom åren att även om informationen i sig väcker nya frågor, är i stort sett all information ändå bra i slutändan. Från oktober kommer jag månadsvis att informera i form av brev med klubbinformation kombinerat med mina tankar.

Hur mår vi i Karlstad Fotboll?

Det är klart att läget är påfrestande då de allra flesta i och runt klubben identifierar sig med hur det går för vårt representationslag. Samtidigt är det fotboll det handlar om och man måste kunna sätta saker och ting i perspektiv. Vi är tålmodiga, jobbar hårt och metodiskt, och vi tror stenhårt på det ledarteam och det lag vi har. Viktigt att vi sitter ihop även när det blåser. Då faller vi inte heller så hårt när vi får motgång.

Tittar vi utanför vårt A-lags sportsliga resultat än så länge finns det en hel del att glädjas åt. Det är som exempel framgångar för våra lag i akademin, men visst hade det känts bättre om vi haft 10 poäng till och kunnat blicka mot nästa säsong i större utsträckning redan nu.

Någon summering för första säsongen i Karlstad Fotboll gör jag inte idag, det tar vi när denna långa säsong är över, men en liten tillbakablick kan vara på sin plats.

Vårt A-lag står inför en tuff och oviss senhöst framför sig med 8 omgångar kvar att spela och efter att övriga lag i serien spelade i förrgår är vi nu i fas i tabellen inför de avslutande matcherna. Vi har allt i egna händer, stämningen är god i truppen, och laget har jobbat hårt med att kunna vara i bra fysisk form inför de sista veckorna.

Viss turbulens har förekommit sista tiden, vilket i sig inte är ovanligt då det gått sämre sportsligt än man förväntat sig. Vi har bland annat entledigat målvaktstränare Patrik Josefsson resten av säsongen och i dagarna ersatt honom med akademimålvaktstränare Oskar Westerlind tills vidare. Vi har också sen en tid tillbaka förstärkt ledarstaben genom att låta chefstränaren för akademi, tillika huvudtränare för P19, Erik Barrulf ansluta helt till A-laget i en assisterande/analytiker roll. Vi i klubben stöttar nu tränare Kostas och killarna på bästa sätt genom att pusha och uppmuntra dom till att våga visa att de har kapacitet nog att prestera bra, när det nu är skarpt läge framöver. Det har funnits, kan jag försäkra, en klar röd tråd i den metodik tränarna jobbat med laget under en längre tid och med en frisk och hel trupp blir vi svåra att slå i fortsättningen tror jag.

Vi har i skrivande stund inte börjat med att handgripligen sätta nästa års trupp, men vi har även där ett upplägg utifrån en viss struktur att ta tag i inom kort. Viktigast för oss är att vi har spelare som brinner för att vara med om att utveckla och utvecklas på en resa mot eliten med Karlstad Fotboll.

Vårt unga utvecklingslag i division 2 har också allt i egna händer och kan även med förluster i de sista 2 omgångarna ändå klara sig kvar. Killarna har kört på bra hela året, suttit väl samman som grupp, och haft en tydlig strävan att våga vara konstruktiva med bollen som ett tydligt kännetecken. Efter en tuff start på serien med 3 förluster och svårt att etablera eget spel, främst på motståndarens planhalva, har laget utvecklats under säsongen med en positiv anfallsfotboll med bra rörelse och många skapade målchanser. Lite svackor ibland mitt under matcherna har renderat i en del enkla mål bakåt med snöpliga poängtapp sista omgångarna men läget är hoppfullt inför slutspurten.

Karlstad Fotboll har i år startat ett representationslag på damsidan. Det är positivt i vår gemensamma klubbsatsning som inte fanns innan sammanslagningen i någon av föreningarna, och som vi hoppas ska utvecklas på flera fronter framåt i tiden. De vann sin sista seriematch mot Kil häromveckan och landade på en fin andraplats i serien. Laget tränar nu på i bollhallen under oktober och kan se tillbaka på en fin säsong. Mer om det i kommande summeringsbrev för säsongen.

Ytterligare väldigt positivt är den gemensamma satsning på att skapa en bra akademiverksamhet som vi börjat forma på allvar i år. Det har varit ett lyft att få ha 4 lag (P15,P16,P17 P19) på Klasmossens IP som nött och blött tillsammans under året. Ambitionen är att ha en verksamhet däruppe där både ledare och spelare ”sitter ihop” i en gemensam anda. Denna anda ska präglas av ett stort driv i en positiv och stimulerande miljö med gott ledarskap. Vi har lång väg att gå men visst har vi tagit ett kliv i år vilket i sig märks även på de resultat som akademilagen visat under säsongen. Titta gärna på www.karlstadfotbollungdom.com för mer info om detta.

Slutligen några rader om min kollega här på kansliet Andreas Jonasson som valde att sluta sitt arbeta här i Karlstad Fotboll. Andreas har varit och är en ruskig kraft som vi kommer sakna i klubben men han kommer inte lämna oss helt. Även om han nu söker nya utmaningar kommer han finnas med lite i kulisserna och hans hjärta för klubben är stort och vi i klubben kommer ta över hans arbetsuppgifter tills vidare.

 

Vi nöjer oss så för denna gång!

 

Fotbollshälsningar P-J Karlsson

Klubbchef Karlstad Fotboll