Inför Karlstad Fotboll U – Lidköping FK i div 2

Det är tätt mellan matcherna för vårt utvecklingslag och imorgon söndag är det dags för att i 11:e omgången med avspark 15.00 möta Lidköping FK på Klasmossen. Med tre matcher kvar i div 2 Norra Götaland ligger laget på 10:e plats med 10 poäng. Lidköping ligger på placeringen ovanför med 12 poäng så möjligheten finns att vid vinst klättra en placering.

Vi har ställt några frågor till Jesper Swedlund hur han ser på veckan som gått och om uppgiften på söndag.

Förra helgens seriematch mot Vänersborg FK hade två ansikten med en mycket bra första halvlek och sedan vändning i andra där 2-0 förvandlas till förlust med 3-5. Vad tar ni med er från den matchen?

Precis som du säger är det en väldigt bra första halvlek och det är väl egentligen den vi tar med oss som helhet. Vi drev upp ett bra tempo i vårt passningsspel och defensiven stämde bra i första halvlek.

Och sedan fick ni snabbt ladda om för match i Svenska Cupen mot S1 laget Dalkurd FF. Hur har träningen varit upplagd och hur såg matchplanen ut inför den matchen?

Vi har fått ha en ganska lågt belastande träningsvecka där vi ändå försökt att hålla uppe en viss typ av intensitet i de vi utfört. Vi valde att hantera matchen på ett taktiskt sätt i vår defensiva fas som vi inte gjort tidigare.

Vi ville dock inte rucka för mycket på vårt sätt att spela utan höll oss till våra grunder även inför denna matchen.

Efter en lite skakig inledning med ett insläppt mål i andra minuten genomför ni sedan en mycket bra match där ni visar stort mod och är nära att få till en förlängning. Ert fokus för spelarna är utveckling individuellt och som lag, vad betyder den här typen av match för spelarna och tränarna ur det perspektivet?

Ja, vi är rätt så nöjda med vår prestation även om man alltid önskar att resultatet ska gå vägen också. Det är en bra lärdom för både spelare och ledare att se vad som krävs för att spela på två nivåer högre upp och få känna på vad som förhoppningsvis väntar för många av spelarna. För vissa är steget inte så stort, utan det krävs att spelarna gnuggar på med vissa detaljer i sitt individuella spel.

Jag hoppas, och upplever att spelarna känner att de har alla möjligheter att ta sig dit och även längre.

Nu väntar en viktig seriematch mot Lidköping hur har ni förberett er och hur är statusen i truppen?

Vi genomförde ett något lugnare pass igår och tryckte på lite mer idag så att vi är väl förberedda för morgondagen.

Vi har eventuellt något bortfall ur truppen inför morgondagen, vi ska stämma av lite status med några av spelarna under dagen. Nu när det vart tätt matchande behöver vi vara försiktiga och se till att vi kan genomföra tre bra matcher i serien och även en DM-semifinal som väntar.

 Vad kommer att vara viktigt i den här matchen för att kunna plocka 3 viktiga poäng?

Det är väl helt enkelt att vi är väldigt noggranna och visar upp ett mod samt en disciplin i vårt spel och jobbar väldigt hårt för varandra. Låter ganska enkelt när vi nu kommit långt in i säsongen, men vi behöver fortsätta vara ödmjuka till att göra saker enkelt och gnugga väldigt hårt.