Skönt att börja höstsäsongen med en seger!

I går spelade Karlstad Fotboll Dam derby mot Norrstrands IF på Kroppkärrs IP/ ICA Maxi Välsviken Arena. Här kommer en sammanfattning av matchen.
Första halvlek inleds något trevande med några fler bollbyten än önskvärt. Sannolikt ett resultat av att det var just första matchen för vår del efter uppehållet. Efter det inledande ställningskriget följer en period då vi kan flytta fram positionerna mer och mer, utan att Norrstrand på något vis är ofarliga när de anfaller.
Sofia inleder målskyttet genom ett skott utifrån med sin näst bästa fot, 0-1. Märta utökar till 0-2 genom att förvalta ett friläge på bästa tänkbara sätt.
I andra halvlek utökar vi ledningen genom ytterligare två mål från Märta och ett mål från Nadja, 0-5.
När det återstår ca 15 min av matchen flyttar Norrstrand fram positionerna, vilket de får utdelning på. Filippa i vårat mål lyckas avstyra ett farligt avslut men till slut sätter Norrstrand ändå två snabba reduceringar till 2-5. Efter de två snabba baklängesmålen samlar vi oss och hittar tillbaka till ett lugn och kan spela de sista 10 minuterna på ett förtroendeingivande sätt.