Division 1: Inget trendbrott mot Gefle

När Gefle IF gjorde matchens första mål i den 40:e minuten stod det klart att Karlstad Fotboll inte lyckades bryta trenden denna gång heller. Denna säsong har det blivit en regel att man hamnar i målmässigt underläge och därför måste jaga ifatt.

I denna match höll hemmalaget dock uppe spelet ganska bra fram till målet med tre bra målchanser som toppar. Istället blev det alltså Gefle som, via en hörna, kunde ta ledningen strax före paus.

Karlstad Fotbolls problem från slutet av första halvleken fortsatte i den andra. Man lyckades inte sätta någon riktig press på motståndarna för att kunna erövra bollen.

När sedan 0-2 kom med dryga kvarten kvar av matchen stod det klart att det skulle bli svårt att erövra några poäng.

Stefan Zarkovics reducering via ett tungt distansskott kom dock lite för sent för att ge nog med tid för den efterföljande forceringen.

I denna fick vi se Kardo Aso göra säsongsdebut och Felix Ernstson vaktade målet.