Premiären avklarad för damlaget

Nu är vi äntligen igång med seriematcher efter en lång träningsperiod som började i oktober. Det har vi längtat efter!

Tyvärr slutar seriepremiären mot Norrstrands IF 2 1-1 där Norrstrand kvitterar på övertid. Så klart tungt att tappa poäng på det sättet.

I första halvlek hittar vi inte riktigt tillbaka till det spel vi presterat under de senaste träningsmatcherna. Vi blir något långa mellan lagdelarna och även om vi krigar på en och en får vi inte riktigt till positionsspelet.

I andra halvlek börjar vi bättre och lyckas etablera visst tryck mot Norrstrands mål, men har svårt att få in bollen. Märta ger oss ledningen med 0-1 när hon ryckt sig loss i straffområdet och hårt bevakad av en försvarare lyckas få iväg ett avslut som målvakten inte når.

Tyvärr löser vi inte att stänga matchen efter 0-1 och därmed blir det sista som händer i matchen matchavgörande. Norrstrand får en frispark strax utanför vårat straffområde på övertid och i efterspelet från den frisparken gör de 1-1.

Nu är premiären spelad och vi påbörjar förberedelserna inför nästa uppgift, hemmapremiären på måndag. Då ställs vi mot IK Arvika Fotboll U som i sin premiärmatch spelade 1-1 mot IF Kil.

Senaste nyheterna

Dam: Hållen nolla och seger

Karlstad Fotboll fortsätter visa upp ett stabilt spel med många mål framåt och mycket få insläppta. I matchens inledning gjorde man två mål direkt och

Läs mer

Division 2: Moral gav poäng

I den tuffa bortamatchen mot topplaget IK Oddevold fick Karlstad Fotboll en tuff start. Innan matchuret tickade över på 16 minuter hade hemmalaget gjort två

Läs mer