Premiären avklarad för damlaget

Nu är vi äntligen igång med seriematcher efter en lång träningsperiod som började i oktober. Det har vi längtat efter!

Tyvärr slutar seriepremiären mot Norrstrands IF 2 1-1 där Norrstrand kvitterar på övertid. Så klart tungt att tappa poäng på det sättet.

I första halvlek hittar vi inte riktigt tillbaka till det spel vi presterat under de senaste träningsmatcherna. Vi blir något långa mellan lagdelarna och även om vi krigar på en och en får vi inte riktigt till positionsspelet.

I andra halvlek börjar vi bättre och lyckas etablera visst tryck mot Norrstrands mål, men har svårt att få in bollen. Märta ger oss ledningen med 0-1 när hon ryckt sig loss i straffområdet och hårt bevakad av en försvarare lyckas få iväg ett avslut som målvakten inte når.

Tyvärr löser vi inte att stänga matchen efter 0-1 och därmed blir det sista som händer i matchen matchavgörande. Norrstrand får en frispark strax utanför vårat straffområde på övertid och i efterspelet från den frisparken gör de 1-1.

Nu är premiären spelad och vi påbörjar förberedelserna inför nästa uppgift, hemmapremiären på måndag. Då ställs vi mot IK Arvika Fotboll U som i sin premiärmatch spelade 1-1 mot IF Kil.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer