Karlstad Fotboll dam vann borta mot Säffle

Karlstad Fotboll dam fortsätter att övertyga som nykomlingar i division 3. I söndags vann laget med klara 4-0 mot Säffle borta på Sporthälla. Femte raka vinsten och ännu ett nollat motståndarlag.
Spelmässigt var det aldrig något snack. Karlstad var från första minuten det spelförande laget och visade varför laget tillsammans med Eda toppar serien på samma poäng. I stort sett allt spel var på Säffles planhalva och passning och rörelse på spelarna fungerade bra. Vi satte också in en hög aggressiv press och det skapade problem för Säffle, som inte kunde spela sig igenom våra offensiva spelare. Det enda som inte fungerade riktigt bra under första halvlek var målskyttet och i halvtid stod det 0-0 trots en rad klara målchanser för Karlstad.
I halvtid bestämde vi oss för att vi lite rakare i vårt spel och spela snabbare och mer direkt. Dessutom pratade vi om att alla spelare skulle ta ansvar runt Säffle straffområde och inte lämna över det till en lagkamrat. Det fungerade och när ytterligare 45 minuter var spelade hade vi gjort fyra fina mål.
Målskyttarna Emma Kågström och Märta Larsson och målvakten Moa Mill efter ännu en match utan att släppa in mål.
1-0 av Emma Kågström som stenhårt drog till på rullande boll från 20 meter rätt in i höger burgavel otagbart för målvakten. Emma satte sedan 2-0 på straff och Märta Larsson gjorde fint både 3-0 på en passning in i straffområdet och 4-0 efter att ha slitit sig fri och säkert rullat in bollen i bortre hörnet.
18 poäng i serien, tvåa bakom Eda på samma poäng men fem måls sämre målskillnad. Sex av sju matcher har motståndarna inte gjort mål på oss. En bra start på serien där nästa utmaning är QBIK hemma på måndag den 13 juni. Välkomna att komma och titta!