Mållöst KF föll mot FC Stockholm

Karlstad förlorade hemmamötet på Sola Arena mot FC Stockholm Internazionale
William Jahn satte matchens enda mål med en snabb omställning och vunnen löpduell efter 34 minuter.
Det gav FC Stockholm segern med 1-0 (1-0).
– En tung förlust såklart. Vi inleder bra men har sedan inte riktigt kvalitet att spela ut deras etablerade försvar, menade tränaren Kjell Jonevret.

Karlstads Agon Beqiri deppar efter FC Stockholms segermål. Foto Christer Höglund.

Storpubliken – 1004 åskådare inklusive en rad ungdomslag på plats för prisutdelning för segrar i ungdomsserierna – bjöds tyvärr inte på någon minnesvärd tillställning i den kyliga vinden.
En bra start med chanser för både Noel Björk och Erik Björndahl och skott från David Johannesson och Agon Beqiri  förvandlades ju längre tiden gick till ett allt mer stressat och frustrerat KF-spel.

David Johannesson hade en fet chans att överlista Gustav Nyberg men bollen gick till hörna. Foto: Christer Höglund.

Karlstad förlorade matchen på ett uddlöst anfallsspel – laget har nu spelat 200 minuter eller drygt tre timmar i serien sedan Filip Johansson Bahar hittade nätet mot Sollentuna för två veckor sedan.

– Vi måste göra mål och samtidigt minimera de onödigt insläppta som vi slarvat till. Vi har mycket boll och spelar oss fram till strafflinjen, men väl där händer inga grejer.

De sylvassa fasta situationerna, som varit lite av en styrka i höst, blev nu helt resultatlösa. Trots nio hörnor och två riktigt feta frisparkslägen, varav det ena fem meter från mållinjen, tvingades Karlstad lämna planen mållöst.

– Vi har 3-4 riktigt stora chanser som vi inte förvaltar och det måste vi givetvis analysera, menade Jonevret. Vi slarvade bort de fasta situationerna idag.

Karlstad Fotboll lyckades inte få hål på FC Stockholms målvakt, Gustav Nyberg som höll nolla. Foto: Håkan Strandman

Som jättechansen till kvittering när KF efter 82 minuter fick en frispark fem meter från mållinjen efter ett tillbakaspel till målvakten. KF löste det inte helt logiskt när inhoppande mittbacken Ilir Berisha skulle agera avslutare och satte bollen högt över ribban.

KF hade flera chansen att få hål på Stockholm. David Johannesson hade ett jätteläge till kvittering efter en timmes spel men bollen gick till hörna.

Motståndarnas snabba omställningar var stundtals rakbladsvassa och vid två tillfällen tvingades Mathias Karlsson till jätteräddningar ensam med motståndaranfallare.

Med segrar för både Syrianska och Stocksund betyder förlusten mot FC Stockholm att fighten kring de negativa strecken tätnat och att marginalerna blir allt mindre för KF.

Karlstad har kvar att möta serietvåan United Nordic (b), Boden (h), Dalkurd (b), Motala (b) för att avsluta hemma mot Stocksund. Tre möten med lag i direkt närhet i tabellen.

KF-tränarna har en del att fundera på inför seriespurten. Foto: Håkan Strandman

Ner till kvalplatsen är det nu två poäng, till en plats under strecket samma marginal.

Sju lag är indragna i streckstriden, alla inom fyra poängs marginal.

– Det är jämnt, men vi har fortfarande allt i egna händer. Fem matcher kvar och vi måste vinna två-tre men för att klara det måste vi bli vassare i båda ändarna, vi behöver inte uppfinna hjulet, det är bara att komma igen, menade Kjell Jonevret.

Några skadefrågetecken bekymrar en aning i seriespurten. Mittbacken Eric Forsberg, som ersatte lätt skadade Henk Van Schaik, tvingades utgå efter 53 minuter med en lårkaka. Målvakten Mathias Karlsson hade också känningar efter ett par räddningar där han fick sträcka ut ordentligt med ett par suveräna reflexräddningar efter snabba omställningar från gästerna.

Karlstad möter serietvåan United Nordic på bortaplan i nästa omgång (lördag).

Storpubliken, 1 004 åskådare, led med ett allt mer frustrerat Karlstad Fotboll. Foto: Håkan Strandman