Oavgjort i Eskilstuna

Lördagens svåra bortamatch mot AFC Eskilstuna slutade oavgjort, 0-0. Det var en match i högt tempo där Karlstad startade bäst, men där AFC steg för steg åt sig in i matchen. De klart hetaste chanserna skapade hemmalaget med två ramträffar och ett bra skott som avslutades med härlig räddning av Precovic.

Karlstad Fotboll saknade inte chanser. även om de inte vara av samma kaliber som AFC:s chanser. Hörnstatistiken var jämn, och bollinnehavet även det ganska jämt med lite övervikt för AFC.

Årets inledning på serien är tuff med fyra tippade topplag som motståndare direkt. Så fyra poäng på två matcher är en klart godkänd inledning. Kul också att se att KF:s spel är rakare, snabbare och mer offensivt i år.

Tränare Kjell Jonevret kommenterade insatsen så här:

– Det var en helt OK bortamatch mot ett AFC som är bra hemma i Eskilstuna. En ganska jämn match i ca 70-75 min, kanske lite mer bollinnehav för AFC, men vi skapar också en del lägen. Framförallt har vi ”nästan möjligheter” att skapa bra lägen, men slarvar lite. Sista kvarten mycket är det mycket AFC som pressar oss tillbaka. I slutändan är vi nöjda med att ta en poäng. Det är en svårspelad match mot ett bra hemmalag.