Inför FC Stockholm Internazionale på lördag

Hemmamöte för Karlstad Fotboll mot FC Stockholm Internazionale, tabellsexa, väntar på lördag. Viktiga poäng på spel för att parkera laget på fast mark.

-Vi känner ingen stress, men behöver ett par segrar till, menar Jonevret. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka fylld med mycket energi och har för första gången på länge angenäma problem med att alla spelare är tillgängliga. 

Ett förbättrat skadeläge ger KF-tränaren alternativ till startelva. Moustafa Benshi, inhopp senast mot Täby, är fullt spelbar liksom Erik Björndahl och anfallaren David Johannesson, lagets tre bästa målgörare med tillsammans femton fullträffar i år.

Björndahl avgjorde bortamötet (2-1) mot FC Stockholm i våras med två sena och snygga mål.

-Men det var en match där nog FC Stockholm var det bättre laget, de var trots allt ett tippat topplag när serien startade, varnar Björndahl.

Med bara en trepoängare på de fem senaste har avståndet nedåt i tabellen krympt snabbt. KF har inför matchen mot FC Stockholm fem poäng ner till kvalplatsen där Stocksund just nu (före lagets sena fredagsmatch) ligger med 26 poäng och -8 i målskillnad med sex omgångar kvar att spela.

-Men trots resultaten tycker jag ändå att vi gjort bra arbetsinsatser i de senaste matcherna. Täby var en konstig match där vi egentligen gör en bra insats och skapar mycket men inte får dit bollen.

KF radade upp inte mindre än 14 hörnor i jakten på en kvitteringsboll.

Kjell Jonevret har respekt för hårdsatsande FC Stockholm.

-De har många bra spelare, ett spelande lag som vill ha mycket boll men som gått lite kräftgång mot slutet. Förlusten mot Sylvia nyligen kan se överraskande ut men där fick FC Stockholm en utvisning redan efter tre minuter och spelade med tio man

Det egna spelet känns ändå i det stora hela positivt tycker Jonevret, men där finns detaljer att rätta till.

-Vi har bjudit på en del mål den senaste tiden, det måste vi slipa bort och rätta till. Vi behöver vara kompakta och jobba hårt.

FC Stockholm har vunnit tio av sina matcher, men förlorat fyra av de senaste fem och parkerar efter en svajjg säsong för närvarande på en sjätteplats i serien.

Noterbart är att laget varit effektivare borta än hemma. Laget har tagit 18 poäng på sina 12 bortamatcher och ligger för närvarande sexa i tabellen, tre poängen före Karlstad Fotboll på nionde.

Dida Rashidi, som spelat i Superettan för Syrianska innan han 2021 kom till FC Stockholm, och Daniel Sterner, åtta respektive fem mål, är lagets två vassaste kort. Sterner var för övrigt lagkamrat med Mathias Karlsson i Superettan med GAIS 2021.

FC Stockholm grundades år 2010 på Kungsholmen och gjorde sin debut i tävlingssammanhang 2011. Idag spelar föreningen med Kristinebergs IP som sin hemmaarena. 

FC Stockholm förstärkte truppen på den defensiva sidan i september när klubben gjorde klart med den nigerianske försvararen Oji Egwu som anslöt från Nordic Football Acadamy. 

18-årige Oji Eqwu kom, likt Osita Amadi som anslöt till FC Stockholm under slutet av maj, från NFA, en svensk akademi med säte i Afaha Offiong i Nigeria.

Obekräftade uppgifter under torsdagen gjorde gällande att Rickard Norling är muntligt överens med FC Stockholm om ett tränaruppdrag. Norling, som i juli förra året fick sparken av IFK Norrköping, har sedan dess varit klubblös. 

Sajten Fotbolldirekt hävdar på torsdagen att Norling är ”muntligt överens” med FC Stockholm. Fotbollskanalen har samma uppgifter, och det ska vara muntligt klart att 52-åringen tar över som huvudansvarig i division 1-klubben för nästa säsong.

Tidigare i karriären har Norling tränat AIK, Malmö FF, Assyriska FF, Gif Sundsvall, Väsby United samt norska Brann. På meritlistan finns två SM-guld och ett svenskt cupguld.

FC Stockholm signalerade också i dagarna ett samgående med Mariebergs SK, som kommer att omfatta barn- och ungdomsfotbollen såväl som seniorverksamheten. 

FC Stockholm har länge haft ambitionen att starta ett damlag, men resursbegränsningar har hindrat detta. Mariebergs SK har länge varit framstående inom dam- och flickfotbollen och har mycket kunskap och erfarenhet på detta område. 

Samarbetet kommer centreras kring Kristinebergs IP, som blir navet för verksamheten när allt är på plats – och renoveringen av idrottsplatsen står klar. 

Noterbart är att Karlstad Fotboll fortfarande leder publikligan i div 1 Norra med ett hemmasnitt på 835 åskådare per match före serieledande Sandviken (777). Av samtliga div I-lag är det bara Falkenberg (1449) och Trollhättan (874) som drar mer hemmapublik.

Matchen spelas på Sola Arena på lördag 7 oktober klockan 16.00.