IF Karlstad Fotboll

Premiären avklarad

Det var första matchen för säsongen vilket märktes, skulle man kunna sammanfatta premiären. Alla lag vill nå ett bra resultat i öppningsmatchen och då brukar spelet innehålla lite av varje i form av nerver och lite upp och ner i beslutsfattande mm.

Vi inledde annars matchen som vi tänkt genom att ha kontroll över händelserna på planen men vi fick inte riktigt till det spel vi önskade varken i uppspelsfas eller i vårt bollhållande spel. Ett svårspelat Torvalla IP, tillsammans med nämnda anspänning och en stor vilja att vinna, verkade påverkade vårt passningsspel mer än vi önskade där vi tog fler felbeslut än normalt. Inte helt ovanligt när det gäller en premiär men viktigt att försöka vara disciplinerade i 90 minuter framöver.

I andra halvlek är vår prestation bättre och vi skapar några riktigt bra chanser att göra mål, framförallt mellan matchminut 55-75 då jag tycker vi har ett klart övertag i matchen. Den bästa chansen hade Oscar Kihlgren som oturligt för oss träffade insidan stolpen med sitt skott i den 74:e minuten och vi fick i slutändan nöja oss med 1 poäng mot ett bra Haninge.

Vi är sammanfattningsvis nöjda med en viktig pinne men känner samtidigt att vi kan prestera bättre än såhär, vilket också naturligtvis är tanken framöver. Det är extra viktigt den här säsongen att vara starka mentalt och inte förlora matcher även om vi inte lyckas få med oss alla tre poängen i den aktuella matchen. I detta maraton över 30 omgångar handlar det i slutändan om att få med sig poäng så ofta som möjligt oavsett hur matchen ser ut då varje match lever sitt eget unika liv.

Nu laddar vi redan om för hemmapremiär på söndag klockan 13:00 mot Gefle IF på Ilanda IP.