Stabil premiärseger

I dag var det matchpremiär för säsongen 2023 när Karlstad Fotboll och Forward möttes i Karlstad Airdome.

Efter en trevande inledning med ganska jämt spel, tog Karlstad mer och mer över initiativet. Inget av lagen skapade några heta chanser och det tog ända till halvlekens absoluta slutskede innan målnollan sprack. Efter en hörna kunde nyförvärvet William Sonntag välförtjänt nicka in 1-0.

Foto Christer Höglund

Karlstad kom till spel med näst intill två lag, varför en nästan helt ny elva startade andra halvlek. Och som de gjorde det. Direkt i andra halvlek prickade Moustafa Benshi ribban och efter fem minuter kunde Värnamoförvärvet Haris Avdiu öka till 2-0.

Hemmalaget tog över matchen helt och hållet och efter 67 minuter kunde Benshi hårt och resolut sätta en straff fram till 3-0. Ludvig Steen kunde sen avrunda tillställningen genom att gör 4-0 i 85:e minuten.

Som sagt – en stabil och bra match av Karlstad Fotboll. Svårt att ge sig in på enskilda analyser av spelarna efter första matchen, men Moustafa Benshi och Takuto ”Taj” Yasuoka förtjänar ett extra omnämnande för sina insatser.

Kul att se att vi nådde maxtaket för publik också. 100 åskådare innebar ”lapp på luckan”. Nu väntar en ny tung träningsvecka innan kommande helgs träningsmatch mot Ahlafors IF på lördag 11/2 kl 15.00 i Karlstad Airdome.