Bortaförlust för Karlstad Fotboll Dam mot Lysviks IF

Det var två fasta situationer som fällde Karlstad mot Lysvik under lördagen. Matchen började dock med ett litet övertag för Karlstad, där man kom till ett bra avslut genom Hana Rioflorido och en hörna innan matchen passerat tio minuter.

Lagen bytte därefter chanser innan Lysvik i den 28:e minuten fick en hörna från vänster som Karlstad inte kunde rensa undan och Lysviks Therese Stolpe kunde nicka in 1-0. Lysvik hade nu en bra period i matchen med bland annat en frispark i den 39:e minuten strax utanför straffområdet som Karlstads målvakt Ebba Sandström gjorde en fin räddning på och kunde tippa bollen utanför målramen. Minuten efter fick Lysvik åter en hörna från vänster och denna gång kunde hörnläggaren Emelie Edqvist lägga bollen direkt i mål och ställningen var 2-0 och detta resultat stod sig halvleken ut.

I andra halvlek tog Karlstad tag i matchen på ett bättre sätt och man jobbade sig till ett antal chanser genom bl.a. Elin Hedin och Alice Thorén. I den 74:e minuten kunde äntligen Karlstad spräcka nollan och det var Elin Hedin som fick till ett bra avslut som smet in till höger om målvakten och ställningen var 2-1. Karlstad hade ytterligare några vassa chanser som dock inte resulterade i några fler mål. Efter tre raka vinster blev det en förlust mot Lysviks IF där ett oavgjort resultat kanske hade varit rättvist sett till antal målchanser.

Seriespelet i Div 2 Västra Svealand går nu vidare med hemmamatch mot Forsby på lördag den 9 september kl. 15.00 på Våxnäs IP.

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer