Division 2: Karlstad vidare i DM

Karlstad Fotbollsutveckling är vidare i DM efter en bortaseger med 3-1 mot Forshaga IF.

Tränaren Jesper Swedlund hade gjort fem förändringar i startelvan jämfört med den som startade i den senaste seriematchen. Dessutom var det osedvanligt tunt på avbytarbänken.

Kanske var det bra för Karlstad att redan efter tio minuter bli omruskade av hemmalagets 1-0 ledning. Därmed var risken för underskattning eliminerad.

Hemmamålvakten hann rädda en straff innan det var dags att kröka rygg och plocka ut dagens första baklängesmål ur nätmaskorna.

Det var Emil Augustsson som, i den 22:a minuten, spelade fram Filip Johansson Bahar på vänsterkanten. Filip rundade motståndarförsvaret och satte kvitteringen till 1-1.

Karlstads Nils Rolandsson fick visa att även gästerna hade en duktig målvakt genom att rädda ett antal riktigt bra lägen för Forshaga.

I inledningen av den andra halvleken kom så äntligen ledningsmålet. Nu var det Vilgot Falknäs som spelade fram Mohammed Lashkari som satte 1-2.

Själva ”spiken i kistan” sattes av Filip Johansson Bahar som, riktigt läckert, satte sitt andra och Karlstads tredje mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 1-3.

Nu väntar en bortamatch mot seriekonkurrenten Nordvärmlands FF i DM-semifinalen. Matchen ska vara spelad senast 30 september vilka bara är tio dagar före bortamatchen i serien mot samma motståndare.

Matchfakta

Startelva
1. Nils Rolandsson
5. Henrik Cederin
6. Chedi Fatnassi
8. Filip Johansson Bahar
9. Mohammed Lashkari
11. Jesper Karlsson (K)
12. Samuel Palenius
14. Vilgot Falknäs
16. Adrian Johansson
18. Emil Augustsson
20. Linus Langer

Ersättare
7. Mohammed Qassem
10. Joel Gustavsson
27. Lars Augustsson

Varningar
Mohammed Lashkari

Mål
10 1-0 William Berg, Forshaga IF
22 1-1 Filip Johansson Bahar, Karlstad Fotboll
50 1-2 Mohammed Lashkari, Karlstad Fotboll
72 1-3 Filip Johansson Bahar, Karlstad Fotboll

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer