Division 2: Karlstad vidare i DM

Karlstad Fotbollsutveckling är vidare i DM efter en bortaseger med 3-1 mot Forshaga IF.

Tränaren Jesper Swedlund hade gjort fem förändringar i startelvan jämfört med den som startade i den senaste seriematchen. Dessutom var det osedvanligt tunt på avbytarbänken.

Kanske var det bra för Karlstad att redan efter tio minuter bli omruskade av hemmalagets 1-0 ledning. Därmed var risken för underskattning eliminerad.

Hemmamålvakten hann rädda en straff innan det var dags att kröka rygg och plocka ut dagens första baklängesmål ur nätmaskorna.

Det var Emil Augustsson som, i den 22:a minuten, spelade fram Filip Johansson Bahar på vänsterkanten. Filip rundade motståndarförsvaret och satte kvitteringen till 1-1.

Karlstads Nils Rolandsson fick visa att även gästerna hade en duktig målvakt genom att rädda ett antal riktigt bra lägen för Forshaga.

I inledningen av den andra halvleken kom så äntligen ledningsmålet. Nu var det Vilgot Falknäs som spelade fram Mohammed Lashkari som satte 1-2.

Själva ”spiken i kistan” sattes av Filip Johansson Bahar som, riktigt läckert, satte sitt andra och Karlstads tredje mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 1-3.

Nu väntar en bortamatch mot seriekonkurrenten Nordvärmlands FF i DM-semifinalen. Matchen ska vara spelad senast 30 september vilka bara är tio dagar före bortamatchen i serien mot samma motståndare.