Division 2: Karlstad vidare i DM

Karlstad Fotbollsutveckling är vidare i DM efter en bortaseger med 3-1 mot Forshaga IF.

Tränaren Jesper Swedlund hade gjort fem förändringar i startelvan jämfört med den som startade i den senaste seriematchen. Dessutom var det osedvanligt tunt på avbytarbänken.

Kanske var det bra för Karlstad att redan efter tio minuter bli omruskade av hemmalagets 1-0 ledning. Därmed var risken för underskattning eliminerad.

Hemmamålvakten hann rädda en straff innan det var dags att kröka rygg och plocka ut dagens första baklängesmål ur nätmaskorna.

Det var Emil Augustsson som, i den 22:a minuten, spelade fram Filip Johansson Bahar på vänsterkanten. Filip rundade motståndarförsvaret och satte kvitteringen till 1-1.

Karlstads Nils Rolandsson fick visa att även gästerna hade en duktig målvakt genom att rädda ett antal riktigt bra lägen för Forshaga.

I inledningen av den andra halvleken kom så äntligen ledningsmålet. Nu var det Vilgot Falknäs som spelade fram Mohammed Lashkari som satte 1-2.

Själva ”spiken i kistan” sattes av Filip Johansson Bahar som, riktigt läckert, satte sitt andra och Karlstads tredje mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 1-3.

Nu väntar en bortamatch mot seriekonkurrenten Nordvärmlands FF i DM-semifinalen. Matchen ska vara spelad senast 30 september vilka bara är tio dagar före bortamatchen i serien mot samma motståndare.

Matchfakta

Startelva
1. Nils Rolandsson
5. Henrik Cederin
6. Chedi Fatnassi
8. Filip Johansson Bahar
9. Mohammed Lashkari
11. Jesper Karlsson (K)
12. Samuel Palenius
14. Vilgot Falknäs
16. Adrian Johansson
18. Emil Augustsson
20. Linus Langer

Ersättare
7. Mohammed Qassem
10. Joel Gustavsson
27. Lars Augustsson

Varningar
Mohammed Lashkari

Mål
10 1-0 William Berg, Forshaga IF
22 1-1 Filip Johansson Bahar, Karlstad Fotboll
50 1-2 Mohammed Lashkari, Karlstad Fotboll
72 1-3 Filip Johansson Bahar, Karlstad Fotboll

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer