Karlstad Fotboll Dam tog tre poäng i derbyt mot QBIK

Karlstad Fotboll Dam och QBIK drabbade samman i ett derby på Tingvalla IP på torsdag kväll.  Karlstad tog redan efter avspark kommandot i matchen genom mycket fint kombinationsspel och i den 6:e matchminuten gjorde Karlstad 1-0 genom Hana Rioflorido Ismail.

Karlstad slog inte av på takten utan fortsatte sitt fina spel och efter en hörna i den 14:e minuten kunde Amanda Hellstrand göra 2-0. QBIK hade svårt att få till något ordnat spel då Karlstad låg på i pressen och efter ytterligare målchanser från Karlstad fick Julia Lander chansen och fick till ett bra avslut som betydde 3-0 i den 30 minuten. Detta resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek spelade QBIK upp sig och hade ett större bollinnehav än i första halvleken. I den 59 min fick QBIK en frispark till höger om straffområdet som Nathalie Glavsjö tog hand om och hon placerade bollen i nät och det var reducerat till 3-1. Efter reduceringen tog Karlstad åter tag i taktpinnen och gjorde 4-1 genom Rebecka Karlsson i den 65:e minuten. QBIK fick en spelare utvisad vilket gjorde uppförsbacken brantare för bortalaget och till slut kunde man inte stå emot när Emma Saleskog i straffområdet i den 78:e minuten kunde få in 5-1 vilket blev slutresultatet.

Seriespelet går nu vidare den 10 juni med bortamatch mot Gideonsberg som ligger i toppen av tabellen.