Karlstad Fotboll Dam tog tre poäng i derbyt mot QBIK

Karlstad Fotboll Dam och QBIK drabbade samman i ett derby på Tingvalla IP på torsdag kväll.  Karlstad tog redan efter avspark kommandot i matchen genom mycket fint kombinationsspel och i den 6:e matchminuten gjorde Karlstad 1-0 genom Hana Rioflorido Ismail.

Karlstad slog inte av på takten utan fortsatte sitt fina spel och efter en hörna i den 14:e minuten kunde Amanda Hellstrand göra 2-0. QBIK hade svårt att få till något ordnat spel då Karlstad låg på i pressen och efter ytterligare målchanser från Karlstad fick Julia Lander chansen och fick till ett bra avslut som betydde 3-0 i den 30 minuten. Detta resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek spelade QBIK upp sig och hade ett större bollinnehav än i första halvleken. I den 59 min fick QBIK en frispark till höger om straffområdet som Nathalie Glavsjö tog hand om och hon placerade bollen i nät och det var reducerat till 3-1. Efter reduceringen tog Karlstad åter tag i taktpinnen och gjorde 4-1 genom Rebecka Karlsson i den 65:e minuten. QBIK fick en spelare utvisad vilket gjorde uppförsbacken brantare för bortalaget och till slut kunde man inte stå emot när Emma Saleskog i straffområdet i den 78:e minuten kunde få in 5-1 vilket blev slutresultatet.

Seriespelet går nu vidare den 10 juni med bortamatch mot Gideonsberg som ligger i toppen av tabellen.

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer