Omorganisation av Karlstad Fotbolls tränarstab

För att vända den negativa trenden för Karlstad Fotbolls herrlag i Div 1 Norra, har styrelsen och den sportsliga ledningen beslutat att organisera om tränarstaben. Kjell Jonevret blir ny huvudtränare och Jonas Rehnberg blir assisterande tränare. Stefan Remner stannar kvar som målvaktstränare.

Kjell Jonevret har en gedigen bakgrund inom toppfotbollen, både som spelare och tränare och hans senaste uppdrag var för Orlando Pirates och sedan Brommapojkarna. Jonas Rehnberg är ett känt namn inom Värmlandsfotbollen genom sin bakgrund i bland annat Åmål, Carlstad United och Mallbacken.

Albert Bunjaki kommer fortsatt att jobba med att utveckla Karlstad Fotbollsakademi. CH Magnusson kommer att få andra tränaruppdrag inom klubben.  

Klubbens VD Thomas Andersson säger så här om förändringen:

– Vi har under den senaste tiden lyft på varenda sten och utvärderat truppen, tränarstaben och diskuterat olika möjligheter att agera för att vända de sportsliga resultaten. Under den här tiden har vi fortsatt förlora och vi har landat att genomföra de här förändringarna på tränarsidan. Med Kjell Jonevret får vi in en erfaren tränare som jobbat på toppnivå i flertal olika klubbar, både i Sverige och utomlands.   

Karlstad Fotboll har fyra seriematcher och två cup- och DM-matcher kvar innan sommaruppehållet, så det blir en viktig period inför hösten och den vändning alla involverade hoppas på.  Nya huvudtränaren Kjell Jonevret ser fram emot sitt uppdrag:

-Ja, det är naturligtvis en utmaning. Uppdraget passar mig bra just nu, jag har både tiden och lusten att ta mig an Karlstad Fotboll. Det har onekligen gått tungt för laget och det är läge att försöka förändra och jag hoppas kunna hjälpa laget i den här kniviga situationen.

Karlstad Fotbolls ordförande Patrik Hjelte säger så här om omorganisationen:

– Det är uppenbart att vi inte är där vi vill vara i tabellen. Beslutet om den här förändringen har vuxit fram dag för dag. Vi har haft en plan B som vi nu sjösätter. Nu gör vi en nystart med en riktigt rutinerad tränare i Kjell Jonevret och en värmländsk tränare i Jonas Rehnberg som både har erfarenheten av och kopplingen till fotbollen i Karlstad och Värmland. 

 

Fakta om Kjell Jonevret 

• Spelare i BP, AIK, Vasalund och Viking (Norge)

• Huvudtränare i Sirius, Västerås, Café Opera, Djurgårdens IF, Molde, Viking, Orlando Piratesi SA och BP.

• Flest gjorda mål för BP genom alla tider.

• Norsk cupmästare som spelare för Viking.

• Cupguld med AIK både som spelare och ledare.

• Två cupguld som tränare för Djurgården.

Fakta om Jonas Rehnberg

• Tränare bland annat för IFK Åmål, Carlstad United, IK Oddevold och Mallbackens IF.

 

Senaste nyheterna

Äntligen comeback för Bertilsson

Walter Bertilsson, 10, upplever en andra julafton just nu. Äntligen kan pappa Johan knyta på sig fotbollsskorna. Fjolårets prestigevärvning och affischnamn är redo för spel

Läs mer

Kallelse till årsmöte

IF Karlstad Fotboll hälsar alla medlemmar välkomna på årsmöte. Dag: onsdag 20 mars kl 18.00 Plats: Travrestaurangen Färjestad, Karlstad Verksamhetsberättelse, årsredovisning/årsbokslut, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med

Läs mer

Tack Erik

Efter en säsong i klubben är det nu klart att Erik Björndahl lämnar Karlstad Fotboll. Trots skade- och sjukdomsbekymmer gjorde Erik nio mål och blev

Läs mer