Stabil premiärseger

Gårdagens seriepremiär mot Ettannykomlingen IFK Stocksund slutade med en stabil 3-0 seger för Karlstad Fotboll.

Karlstad Fotboll tog initiativet direkt i matchen och släppte det egentligen aldrig. Det var ett både varierat och kontrollerat spel över hela banan, där Karlstad kom i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Redan i sjunde minuten spräcktes hemmalagets nolla när Moustafa Benshis skott letade sig förbi målvakten. Upprinnelsen var ett bra djupledspass av Beqiri, ut på vänsterkanten och sen inlägg till Benshi i mitten.

Stocksund stack emellan med någon halvchans, dock utan att det blev riktigt farligt.

På högerkanten utmanade Yasuoka med fina insatser och några avslut som fastnade i Stocksundförsvaret.

2-0 målet var ett riktigt vackert mål med många involverade. Bellander med ett uppspel till Jacob Ericsson på vänsterkanten som med sitt inlägg hittade Erik Björndahl. Han släppte bakåt till en framstormade Beqiri som med ett kliniskt avslut borrade in bollen i borte hörnet och 2-0 var ett faktum i minut 23.

Nära 3-0 var det när Yasuoka skott/inlägg nickades i stolpen av en hemmaförsvarare.

I andra halvlek skapade Stocksund en av sina bättre chanser i matchen när en hörna rann förbi alla i straffområdet.

Matchen stängdes definitivt i 75:e minuten när nyss inbytte Avdiu säkert satte 3-0 målet. Det var ett riktigt omställningsmål där Yasuoka vann bollen, vidare till Kihlgren som i sin tur passar Benshi som vänder på ett tillslag och serverar Avdiu.

Tränare Albert Bunjaki var naturligtvis mycket nöjd efter premiärmatchen:

– Ja, det var en härlig seger i en på förhand lurig match mot en nykomling. Vi hade ett stabilt grepp om matchen hela tiden och jag är mycket nöjd med hur matchen genomfördes.
En kollektivt bra insats där det är riktigt roligt att se Melker Falknäs som i sin debut gör en mycket bra match. Bellander och Berisha var stabila i försvaret och på mitten svarade  Beqiri för ett kreativt spel.