Carl-Henrik och Rasmus går vidare som tränare

Huvudtränarna för våra äldsta akademilag på Klasmossen Carl-Henrik Magnusson (P19) och Rasmus Persson (P17) lämnar sina uppdrag efter att fullgjort dessa på ett berömvärt sätt. Lagen har utvecklats och tagit stora kliv under ledning av dessa killar, som båda vill tacka för sig.

”Så har dagen kommit – jag har fattat beslutet att jag inte kommer fortsätta som tränare i föreningen. Efter tre år som tränare i akademin känns det overkligt att sista dagen närmar sig med stormsteg. Men jag lämnar med ett stort hjärta och en stark stolthet inför det jobb jag, alla spelare, ledare och föräldrar har lagt ner och hjälpt till med. Stort tack till er. Jag har fått vara en del av grabbarnas liv och fått sett dem växa som fotbollsspelare, men framför allt se dem ta steg in i vuxenvärlden. Jag har fått gå på en resa där jag också har utvecklats och vuxit som människa. Vilket jag kommer alltid att vara tacksam för.
Jag glad över att få vara en del av grundarbetet till akademin och känner mig trygg att utvecklingen kommer kunna fortsätta framåt i rätt riktning.  Jag känner mig lyckligt lottad över att få jobbat med andra ledare i akademin. Ge er en klapp på axeln för det som vi har jobbat hårt för, och för det som vi har uppnått.
Jag kommer sakna den viljan, glöden och kämparandan som ni spelare har givit på träningar och även på match. Ta vara på den kamratskap ni har bildat, för den kommer ni ha med er länge i livet. Karlstad Fotboll P19 har varit och är en fantastisk grupp individer som har varit ett sant nöje att få träna. Fortsätt att hjälpa – stötta – stå bakom varandra.

Tack för att ni har korsat min väg!
/ C-H Magnusson

”Efter sex år som tränare, varav två år som huvudtränare i Karlstad Fotboll, är det nu dags för mig att säga hej då. Detta beslut är det svåraste, tyngsta och mest känslosamma beslut jag tagit inom fotbollsvärlden, utan tvekan. Det har blivit att jag som person har blivit väldigt förknippad, kanske till och med identifierad som ”Rasmus Persson – Fotbollstränare”.
Vad kommer hända nu? Mer exakt vet jag inte, men det jag vet är att jag behöver en paus, ladda batterierna och prioritera mig själv. Dessa år har varit otroligt roliga, utmanande, krävande men framförallt givande. Jag har vuxit både som tränare och även som person. Min resa är inte över utan jag hoppar bara av tåget ett tag, vad som kommer hända i framtiden känns spännande. Jag vill tacka föreningen för att jag fick vara huvudtränare och även förståelsen för mitt beslut att ta en paus. Det uppskattar jag innerligt och är väldigt tacksam. Akademin har en spännande tid framför sig. Jag kommer följa dem noggrant men denna gång utanför planen.

Tack för mig!
/ Rasmus Persson

Klubbchefen P-J Karlsson kommenterar nyheten på följande sätt:
” Det är synd att dessa två kanonkillar lämnar klubben men samtidigt logiskt då uppdragen är avslutade. Killarna har visat prov på stort engagemang och hjärta genom hela resan, och att de har vuxit som både fotbollstränare och människor under den här tiden i sitt arbete med att starta upp en bra verksamhet på Klasmossen för Karlstad Fotboll, är något jag kan känna är oerhört positivt. Vi önskar grabbarna lycka till framöver och hoppas att vi kanske möts igen i nya tränaruppdrag för Karlstad Fotboll eller för Karlstadfotbollen i stort.”