Seger i omstarten

Karlstad Fotboll var som sagt på besök i Piteå idag för match i Div 1 Norra. Matchen slutade med en meriterande seger med 1-2 efter mål av Takuto Yasuoka och Mustafa Benshi.

Matchens inledning var relativt chansfattig, där Piteå ägde bollen mer och försökte hitta bakom Karlstads backlinje genom att slå långt. Steg för steg såg Karlstad till att initiativet i matchen svängde, främst genom ett snabbt och variationsrikt passningsspel genom mittfältet. Karlstad skapade också ett antal halvchanser, utan att de blev riktigt farligt någon gång.

I 37:e minuten fick Karlstad hörna och på den Beqirislagna hörnan dök Takuto Yasuoka upp och nickade in 0-1 . För övrigt hans första seriemål för säsongen.

Vi gick till halvtidsvila med 0-1 på tavlan.

Andra halvlek startade som första slutade, med Karlstad som det spelförande laget och skapade också några chanser. Piteå drog på sig två snabbar varningar när Dean Solomons och Gustav Nordh inte höll sig till regelbokens intentioner.

I 63:e minuten ”tystnade hela Piteå” som tränare Kjell Jonevret uttryckte det. Anledningen var Moustafa Benshis 0-2 mål genom en bicykleta, eller cykelspark. Inlägget kom från vänsterkanten, signerat Jacob Ericsson. Ett riktigt klassmål som garanterat finns med på topplistan när årets mål ska koras.

Men Piteå blev inte tyst så länge. Redan i minut 65 reducerade Piteå till 1-2 genom William Videhult. Efter det kom Piteå i en slutforcering, och skapade en del men allt avvärjdes av Mathias Karlsson i samarbete med försvaret. Bland annat stoppade Cederin ett skott med ansiktet.

Trots att Piteås Dean Solomons utvisades med tio minuter kvar, fortsatte laget trycka på för en kvittering. Men Karlstad höll undan och kunde till sist notera en meriterande uddamålsseger. En mycket bra start på hösten.

– Vi gör många saker riktigt bra  i en mycket svår match mot ett svårspelat lag, säger Kjell Jonevret. Det är inte många motståndare som  åker hit och vinner och Piteå visar att de är ett bra lag.
Vi går från klarhet till klarhet och blir lite bättre för varje match. Härligt att se att vi också klarar av slutforceringen från Piteå på ett mycket bra sätt.
Nu väntar en bra träningsvecka, innan kommande helgs match mot Sylvia på Sola Arena.