IF Sylvia

Inför IF Sylvia på bortaplan

Knappt har lördagens batalj mot Vasalund lagts till handlingarna innan det är dags för match igen. Idag tisdag åker laget till Norrköping för att för andra gången på fyra dagar möta serieledarna, den här gången IF Sylvia.

Sylvia har inlett på absolut bästa sätt och står efter fyra matcher på maximala 12 poäng och 11-4 i målskillnad. Senast bortaslog man Nyköping med 3-1 efter att ha vänt ett tidigt underläge.

Vi har ställt några frågor till David Ekelund om matchen mot Vasalund och inför Sylvia.

Första segern kom mot Vasalund. Gjorde ni något annorlunda i denna match eller utnyttjade ni bara chanserna bättre?

Både och. Vi gjorde några små justeringar inför matchen, och vi utnyttjade chanserna bättre. Men den stora skillnaden var den arbetsinsats vi stoppade in i matchen från start.

För första gången denna säsong gjorde ni det första målet. Hur påverkade det spelet/spelarna?
Vi öppnade matchen aggressivt och klev ut högt på Vasalund. När vi också fick första målet så gav det såklart en boost till spelarna.
Vilka saker vill ni ta med er från matchen mot Vasalund?
Jag tycker framförallt att vi drog upp ett tempo i allt vi gjorde direkt från start. Vi var också mer synkade i vårt anfallsspel och jobba bra tillsammans i defensiven.
Tidigare har ni talat om att ni vill kunna bestämma tempot och skeendet i matcherna. Har ni kunnat göra det i den utsträckningen som ni har önskat?
Jag skulle säga att vi har kunnat göra det, men inte gjort det. När vi inledningsvis mötte lag som ville dra ner tempot i matchen var vi inte tillräckligt drivande själva och tillät tempot att sjunka lite för mycket mot vad vi vill. Mot Vasalund var det två lag som ville driva tempot, och då blir det mer fart såklart.
Det är tillåtet med fem byten i årets serie. Ni har utnyttjat det vid två av fyra tillfällen. Ger det några taktiska fördelar att kunna byta många fler spelare?
Det kanske det gör. Vi får ju möjligheten att få in fler pigga spelare på planen än tidigare, samtidigt som fler byten också gör det enklare att förändra en matchbild eller formation om du har andra speltyper på sidan än på planen. Men det gäller ju också för andra laget, så om det är någon fördel vet jag inte.

Tätt mellan matcherna och nu får ni åter möta ett lag som har börjat serien bra. Hur lyder ert recept för seger mot Sylvia och vad i ert spel behöver ni förbättra ytterligare?

Vi behöver fortsätta jobba lika hårt över hela matchen som vi gjorde i lördags. Sen behöver vi bli bättre på att värdera när vi ska göra vad, etablera bollinnehav, kontra eller trycka på. Vi behöver också fortsätta utveckla relationerna till varandra på planen så att vi blir mer synkade i vårt spel, men det kommer ju fler matcher vi får spela ihop.

Vi möter ett bollskickliga lag som vunnit alla sina fyra matcher. Vi behöver vara tålmodiga, men med en bibehållen aggressivitet samtidigt som vi ska göra de saker vi satt upp innan matchen.