Intervju med David Johannesson efter cupmatchen och inför Umeå

Väderprognosen lovar strålande fotbollsväder på lördag. Hemmamatch mot Umeå FC och anfallaren David Johannesson är väldigt peppad på att dra igång höstdelen av säsongen.

– Jag skulle ljuga om jag inte sa att det här känns som en omstart för mig, första 90 minuterna på väldigt länge. Det var väldigt kul individuellt och jag tycker att många är taggade på hösten.

Webben snackade med David Johannesson efter cupvinsten mot Nordvärmland, 0-4 på bortaplan (0–2). En seger som innebar avancemang till omgång två och möte hemma mot superettanlaget Västerås SK.

– Det är alltid skönt med segrar först och främst, sen var det faktiskt en tävlingsmatch med en match i potten mot Västerås. Vi har lite revansch att utkräva för debaclet mot dem i våras i träningsmatchen (Västerås), bara en sådan sak, det är skönt att vara igång.

Två mål, men bud på flera?
– Ja, milt uttryckt, jag tror att både vi och de (Nordvärmland) slog världsrekord i offside idag (läs förra söndagen). Linjedomarna var heta på att veva, sen är det alltid kul att göra mål som anfallare och med facit i hand skulle vi kanske ha gjort några fler. Men en trygg seger, skönt att hålla nollan och att vi fick göra några framåt.

Finns det något som Karlstad kan ta med sig till mötet med Umeå FC?
– Jag tycker att vi har en hel del intressanta kombinationer och att vi vågar gå för det mer, många gånger har vi haft intentioner att gå framåt, vi hade en tendens på våren att alltid börja om anfallen tillbaka till målvakt ibland. Då tappade vi rytmen många gånger. Nu när vi vinner tillbaka bollen kör vi om och om igen. Det ska vi fortsätta att jobba på, det har Ulf och Mackan (Ulf Buskqvist och Markus Jansson, nya tränare från utvecklingslaget) tryckt på. Vi ska orka i 90 minuterna, vi har tränat hårt och bra. Jag hoppas vi kommer ut i höst som en maskin.