Vilken härlig seger!

När det behövs som mest, kommer en av säsongens härligaste segrar. Att möte topplaget Dalkurd på Studenternas är ingen ”promenad i parken”. Men Karlstad Fotboll visar idag, främst genom ett disciplinerat försvarsspel, att de är Dalkurds mardrömsmotståndare 2023. Är det Halloween så är det, och idag skrämde vi oss till tre poäng på ett stabilt sätt. Inte minst Mathias Karlsson i målet blev ett spöke för motståndarna. Okey, idag behövde han inte upp till ribbkrysset för att tippa bort bollar, men det som slank igenom försvarsmuren tog han hand om  (förutom vid ett tillfälle).

Ska vi mäta bollinnehav så vinner Dalkurd klart. Men tack och lov är det inte det som räknas. Efter en mållös första halvlek fick vi vänta till 60:e minuten innan det brann till ordentligt. Säsongens succéartade hörnor gav resultat igen. På den väl slagna hörnan presenterade sig den flygande holländaren Henk van Schaik och vräkte in 0-1. Dessvärre fick han en smäll i situationen och tvingades byta.

Ledningen stod sig ända tills 84:e minuten när Dalkurd kvitterade, nästan lite överraskande. Inspel och direktskarv och det var 1-1.

Efter målet flyttade Dalkurd upp näst intill allt som fanns och gick för ett avgörande. Det förstod Karlstad att utnyttja. Efter en snabb omställning blev Filip Johansson Bahar dagens matchhjälte genom det avgörande målet som han behärskat satt i målvaktens långa hörn.

En mycket viktig seger som gör tabelläsningen betydligt trevligare. Med det önskar vi en riktigt trevlig helg. Nu väntar bortamatch mot Motala kommande helg, innan  serien avslutas hemma på Sola Arena mot Stocksund.