Gristräningen snart över och vi kan se framåt!

Januari brukar innebära hård fysisk träning för fotbollsspelare och i år är inget undantag för spelarna i Karlstad Fotboll. Den tydliga inriktning som division 1-laget tog i höstas med den nya tränarkonstellationen, har på intet sätt ändrats under årets inledning. Laget har tränat sju pass i veckan fördelat på sex dagar. En viss särbehandling på grund av enskilda spelares skadehistorik och specifika nuläge har förekommit, men de allra flesta har kört på väldigt bra kan jag lova.

Responsen på träningen har varit positiv med stor entusiasm och resultaten av de tester som genomförts har visat på ett starkt kollektiv som står väl rustat inför fortsättningen. Sista grisveckan håller på i skrivande stund, men från och med nästa vecka säger ryktet att bollen kommer att användas i allt större utsträckning på lagets träningar, vilket säkert är glädjande för spelarna. Belöning nästa lördag den 6 februari klockan 13.00 väntar i form av säsongens första träningsmatch då anrika Åtvidaberg gästar Karlstad. När det gäller träningsmatcherna i februari kommer ”Kostas” rulla runt med mycket folk och hela truppen kommer få ganska bra med speltid.

Truppen ja!?

Vår trupp börjar så sakteliga ta form, även om några platser fortfarande är öppna. Det har inte varit så mycket förändringar med spelare ut och in denna vinter och tränare ”Kostas” inställning är att vi redan har många duktiga formbara spelare i våra seniorlag. Spelare som med rätt träning ska kunna ta ytterligare kliv i sin utveckling. Vi som följer laget mer inifrån ser hur vi sitter ihop på ett riktigt bra sätt. Sportgruppen jobbar nu hårt med att hitta ”rätt” killar med den karaktär och profil vi söker, för att smälta in bra i vårt lag och rådande förhållningssätt. MEN visst, några nyförvärv till ska in i laget och det handlar i första hand om att besätta målvaktspositionen där vi nu står utan målvakter då mycket lovande Felix Ernstsson väljer att ansluta till utvecklingslaget i jakten på speltid. Vi har flera spännande killar i ”pipeline” och vi får se när vi kan presentera nästa nyförvärv.

Till sist något som lovar gott

Vårt unga utvecklingslag som återigen skall spela i division 2 tränar på bra, ledda av den mycket spännande och nya tränaren, på den här nivån åtminstone, Ulf Buskqvist. Tillsammans med spelande assisterande tränare Joel Gustafsson har vi en intressant ledarduo som hittills visat upp ett fantastiskt driv och engagemang kring laget och spelares utveckling rent allmänt.
Vi har sett en dörr öppnas upp för att kunna ha en bra dialog mellan de äldsta akademilagen upp till division 1 laget. P19-tränaren Carl-Henrik Magnusson, numera assisterad av mångårige Karlstadprofilen Bastian Rojas Diaz, bidrar med erfarenhet och kompetens. Ledare mellan lagen har redan träffats flera gånger för samtal kring utveckling för att söka samsyn. Vi har även hunnit med en enklare internutbildning ledd av Kostas i detta syfte men också att öka igenkänningsfaktorn mellan våra äldsta lag i vårt sätt att uppträda och spela. Verkligen positivt känner vi i klubbledningen och kan vi få personerna i organisationen att dra åt samma håll genom en konstruktiv dialog är vi en bra bit på väg i våra ambitioner med Karlstad Fotboll.

Nu tittar vi framåt och efter regn kommer alltid solsken!

/Per-Johan Karlsson
Klubbchef