Ronny lämnar Karlstad Fotboll Dam

Ronny lämnar damlaget men kan dyka upp i annan roll i föreningen!

Efter att ha varit med och startat Karlstad Fotbolls första damlag för 3 år sedan kliver nu tränarprofilen Ronny Spjuth av tränarsysslan för klubbens damlag. Förutom ett halvårs frånvaro under fjolårssäsongen har Ronny drivit lagets utveckling med bravur, tätt ackompanjerad av Elsa Hellstrand, Emelie Skålberg och Patrik Hamsch.

Ronny säger till hemsidan ”Det varit 3 fina år där vi startade upp med tjejer från många olika föreningar som skulle bilda ett starkt kollektiv samtidigt som covid-19 satte käppar i hjulet för möjligheten att träna och spela matcher. Med detta i åtanke tycker jag vi fick ihop en bra grupp och ett svårslaget lag med endast två förluster på 3 år i seriespelet. Jag brinner för att KF ska ha en fortsatt satsning på tjejfotbollen och kommer att bidra med det jag kan i fortsättningen och jag vill avslutningsvis tacka alla spelare och fina kollegor runt laget”.

”Ronny har satt en träningskultur i laget och tagit ett stort ansvar i att positionera damfotbollen i klubben. Han har ett stort hjärta för dam- och tjejfotboll och hjälpte föreningen dessutom med att stötta flicklaget i slutet av säsongen när behovet var stort och vi vill tacka honom för den fina grund vi nu kan jobba vidare ifrån” säger klubbchefen P-J Karlsson till hemsidan. ”Vi hoppas behålla Ronny inom föreningen och har en intressant idé som vi jobbar på avslutar P-J”.