Förlust för Karlstad Fotboll Dam mot serieledarna Gideonsberg

På söndag eftermiddag tog Karlstad Fotboll Dam emot serieledarna Gideonsberg i Div 2 Västra Svealand. Gideonsberg började matchen bäst och fick tryck mot Karlstad som hade svårt att få fast bollen.

0-1 kom efter ett fint anfall på vänsterkanten genom nr 9 Moa Johansson. Efter målet lyfte Karlstad upp spelet och i den 27:e minuten kunde Karlstad kvittera genom Elin Hedin. 1-1 stod sig halvleken ut och och var ett rättvist resultat.

2:a halvlek började som den första att Gideonsberg tog tag i taktpinnen och 1-2 kom i den 70:e minuten och det var återigen nr 9 Moa Johansson. Karlstad hade svårt att svara på ledningsmålet och i den 78:e minuten fick Gideonsberg en frispark till höger utanför straffområdet och då kunde Gideonsberg utöka till 1-3 genom nr 33 Ulrika Rejdemark. 1-4 kom genom en straffspark i den 85:e minuten och straffläggare var nr 12 Anna- Sofia Jonsson.

Nu återstår det två matcher i seriespelet och på lördag den 30 sept spelas den sista bortamatchen mot Västerås BK30