Köp konst av Joakim Johansson till förmån för Karlstad Fotboll

På lördag får du chansen att köpa konst av hyllade Karlstadskonstnären Joakim Johansson. Långt under galleripriserna – och samtidigt stötta Karlstad Fotboll.

– På lördag mellan klockan 10 och 15 hart jag öppet i min ateljé och galleri och säljer Fine Art Print till förmån för Karlstad Fotboll, berättar Joakim.

Hans ateljé ligger på Norra Allén 25 i stadsdelen Norrstrand i Karlstad.

– Det går att välja mellan nio olika motiv. Bilderna har en upplaga på 50 exemplar och är signerade. Allt jag får in går oavkortat till Karlstad Fotboll och priserna är hälften mot vad de kostar på gallerierna, berättar Joakim.

Motiven kostar mellan 1 100 och 1 400 kronor, beroende på storlek.

Joakim Johansson med de åtta motiv han erbjöd då insamlingen till Karlstad Fotboll startade.
Foto: Per Mårtensson

Joakim tog initiativet redan för ett drygt år sedan och har till dags dato dragit in runt 60 000 till Karlstad Fotboll med sina Fine Art Print.

Från början sålde han åtta motiv. Nu har ett nionde tillkommit. En gatumiljö från stadsdelen Haga.

Joakim Johansson är stor fotbollsfantast och var i sin ungdom en duktig mittfältare i Norrstrands IF. Nu drar han sitt strå till stacken för att fotbollen i Karlstad ska få ett rejält lyft.

Första utställningen hade Joakim i ett litet galleri i Karlstads gamla bibliotek 1995. Sedan har det bara gått spikrakt uppåt. Nu har den flerfaldigt prisbelönte Karlstadskonstnären bland annat varit representerad åtta gånger på Liljevalchs vårsalong i Stockholm och finns representerad i olika miljöer och hos privata samlare runt hela landet.

Joakim Johansson har en helt egen stil med sina häftiga, fantasieggande och mystiska verk. Han fångar ögonblick, inte det du ser utan det som just passerat eller kommer att ske.

Joakim Johansson är stor fotbollsfantast. Här tillsammans med Karlstad Fotboll-profilerna Sven-Göran Eriksson och Per-Johan Karlsson. Foto: Christer Höglund

– Jag är inte fotorealist. Jag går bortanför det och faller för små detaljer och ett ljus. Allt oväsentligt skalas bort. Jag vill få fram något mystiskt, bilder som inte finns i verkligheten.

Som motivet med en hjort i en säng och en varg som tittar in genom sovrumsdörren! Den finns med bland de nio motiv Joakim säljer på lördag.

 

 

 

 

Toppbild:
Här är de nio motiven som Joakim Johansson säljer som Fine Art Print till förmån för Karlstad Fotboll i sin ateljé på Norra Allén 25 i Karlstad på lördag. Numrerade och signerade.