Nisse Jansson – ansvarig för taktisk analys och spelarutveckling

Nu förstärker vi ledar- och coachorganisationen kring herrarnas Div 1-lag ytterligare. Vi kan nämligen med stor glädje hälsa Nisse Jansson välkommen till Karlstad Fotboll. Nisse är spelarutvecklingscoach och ansvarar för taktisk analys. Så här säger Nisse om sitt nya uppdrag:

– Hela mitt liv har handlat om fotboll. Ändå känns det som en stor utmaning att komma med i IF Karlstads Fotbolls-organisation runt A-truppen. Mitt uppdrag är ”Analys och spelarutveckling” vilket jag hoppas ska bli viktiga områden under en framgångsrik framtid. Det som fick mig att säga ja till förfrågan, är den otroliga organisation som skapats runt truppen, samt den inställning som spelarna visade under träning. Det smittade av sig. Jag ville inte missa den resa klubben befinner sig i just nu. Jag har tidigare mött ”Svennis”,  och Per-Johan samt jobbat med Albert Bunjaki och Stefan Remner. Nu utökas den gruppen med nya bekantskaper som Carl-Henrik, Glenn och många fler ledare och spelare. Helt perfekt! Jag ser verkligen fram mot säsongen.

Sportchefen Sven-Göran Eriksson säger till hemsidan:
– Med Nisse som analytisk coach gör vi en kanonrekrytering. Han har stor erfarenhet både nationellt och internationellt och var redan i mitten av 1980-talet verksam med analysuppdrag för Svenska Fotbollsförbundet. Att han och Albert Bunjaki känner varandra sen länge och jobbat tillsammans är naturligtvis också ett stort plus och han blir en viktig hörnsten i vårt bygge.

Foto Christer Höglund