Karlstad upp på fjärdeplatsen i norrettan

IF Karlstad Fotboll besegrade Stockholm Internazionale med 2-0 på Sola arena och avancerade i tabellen
Trots en knackig vårsäsong ser Karlstadsklubben ut att kunna bli fyra i norrettan. Samma placering som 2021.
Regnet hängde i luften, det var mörkgrå himmel och kyligt, men hela 1 102 personer kom till den nya arenan för att beskåda Karlstad Fotbolls näst sista hemmamatch för säsongen 2022. Tack vare sponsorer var det fri entré och Värmlands fotbollförbund passade på att prisa segrande klubbar i ungdomsserierna.
Karlstad startade piggast och i den sjunde matchminuten sköt Oskar Alvers ett skott, som Stockholmsmålvakten Simon Röse Meyer inte lyckades hålla. Returen gick ut  till David Johannesson, som nickade bollen i ribban.
Tempot sjönk snart och Internazionale jobbade sig in i matchen. Hade riktigt bra målchanser både i den elfte och 25:e minuten genom Kevin Ali respektive Matheus Svensson. I det sistnämnda fallet kom hemmamålvakten Mathias Karlsson långt ut och avvärjde.
Tre minuter senare fick David Johannesson, efter ett inlägg från Agon Beqiri, sin andra målchans på nick, men bollen gick nu över ribban.
Efter halvtidspausen var det färdigspelat för dagen för Stefan Zarkovic och Christian Marigliano, som ersattes av Eugene Asike och Kenan Cehajic.
Tre minuter in i halvleken kunde David Johannesson gjort ett konstmål. Han försökte klacka in en hörnspark.
I 67:e minuten ersattes Oscar Kihlgren och Filip Johansson av Kardo Aso Omar plus Govand Haidar.
Även om båda lagen därefter hade en del halvchanser lutade det mycket åt att bli en 0-0-match.
Men i 77:e minuten lyckades inhopparen Kenen Cehajic ur snäv vinkel från vänsterkanten få in bollen i nätet.
Stockholmarna försökte självklart kvittera, men hemmalaget hade mestadels ett säkert försvarsspel.
Målskytten Cehajic ersattes av Ludvig Steen i 90:e minuten.
Under de sex tilläggsminuterna var det Karlstad som skapade flest målmöjligheter. Exempelvis ett farligt långskott från Jacob Ericsson i andra tilläggsminuten och en chans för Steen två minuter senare.
I den allra sista spelminuten fälldes Govand Haidar inne i straffområdet. Oskar Alvers sköt säkert in 2-0.
På Karlstads fyra oktobermatcher har det blivit tre segrar och en oavgjord. Alltså tio poäng av tolv möjliga. Försprånget till tabellfemman Sollentuna är tre poäng och det är lika många till sexan Örebro Syrianska.
För Karlstads del återstår nu bara Umeå FC borta (30/10) och Hammarby TFF hemma (6/11).
Text: Håkan Kamp
Foto: Christer Höglund

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer