Seger mot Kumla

Igår lördag startade andra delen av årets säsong när vårt Div 1-lag tog emot IFK Kumla för träningsmatch på Våxnäs IP. Matchen slutade med en 2-0 seger för Karlstad Fotboll efter mål av Ludvig Steen (30 min) och David Johannesson (43 min).

Henk van Schaik gratulerar David Johannesson till hans 2-0 mål

Under matchen fick alla spelare i truppen speltid och i halvtid gjordes inte minde än elva byten. Det var en bra match utifrån förutsättningarna, där vi förutom målen fick se ett ribbskott från Karlstad + ett antal fina chanser till.
Kumla, som leder sin div 3-serie, gjorde en bra match och skapade ett flertal hel- och halvchanser. De visade prov på ett snabbt passningsspel och kvicka omställningar, speciellt i första halvlek. Hörnstatistiken blev 9-7 i hemmalagets favör, vilket även det visar att Kumla oroade Karlstads försvar vid flera tillfällen.

Karlstad Fotboll var totalt sett det spelförande laget som skapade mest och bäst och gjorde en stabil insats. Det är glädjande att se att alla spelare finns tillgängliga efter en skadedrabbad vår.
Vi fick även se nyförvärvet Axel Wallenborg (lån från Djurgården) och provspelaren Henk van Schaik spela en halvlek var.