Karlstad Fotboll och QBIK inleder samarbete

Karlstad Fotboll och QBIK inleder ett samarbete på juniorsidan.
Med ett farmar- och samarbetsavtal flyttas Karlstad Fotbolls damjuniorlag över till QBIK.
– En bra lösning för båda parter, säger Annelie Larsson, styrelseledamot i Karlstad Fotboll.
Avtalet, som gäller redan från den kommande säsongen, är ett ettårigt farmarklubbsavtal där spelarna kan slussas mellan föreningarnas div II- och div III-lag.

QBIK välkomnar också samarbetet mellan klubbarna.
– Vi ska inte slåss om samma unga spelare i den här delen av Karlstad. Vårt fokus är att utveckla spelare på alla nivåer och Karlstad Fotboll siktar mer uttalat mot eliten, säger Annika Lückner, styrelseledamot i QBIK.

Avtalet innebär att Karlstad Fotbolls juniorlag skrivs över till QBIK:s div III-trupp.
– Det blir en bra lösning för båda föreningarna när juniorerna får möjlighet att spela matcher, vilket är positivt för deras utveckling, säger Annelie Larsson.

QBIK, som kommande säsong spelar i div III, tror att det nya avtalet gynnar båda föreningarna på ett positivt sätt.
– Karlstad Fotboll har för få spelare i sitt juniorlag, vi har för få spelare i vårt A-lag och för att skapa möjlighet för alla att få speltid så ser vi att detta är ett bra samarbete för spelarnas utveckling, säger Annika Lückner. Vi ser såklart också mycket positivt på att dessa juniorspelare kommer tillbaka till QBIK.

Avtalet är ettårigt och båda föreningarna ser i första hand till den kommande säsongen, men båda parter ser möjligheter till ett fortsatt samarbete i framtiden.
-Vi ska känna oss för detta första året och sedan tar vi en ny diskussion, säger Annelie Larsson.