Årets spelare förlänger med Karlstad Fotboll Dam

Målvakten Moa Mill är klar för spel en till säsong i Karlstad Fotboll Dam. 17-åringen, som gjorde en lysande säsong i division 3 i klubben, skrev idag på ett nytt kontrakt.
– Otroligt roligt att få vara en del av den stora satsningen som Karlstad Fotboll gör där jag också tror att utvecklingen på damsidan får en riktig kick, säger hon.
Moa, som spelat A-lagsfotboll i Skoghall i flera år, kom till Karlstad Fotboll inför säsongen. Hon tog direkt platsen som förstamålvakt och var en starkt bidragande anledning till att laget kom tvåa i divison 3. Hon höll bland nollan i hela 11 matcher i serien förra säsongen och blev utsedd till årets spelare i Karlstad Fotboll dam.
– Jag tycker vi haft en bra säsong året som har gått, ser fram emot nya utmaningar med laget år 2023. Ska bli jättekul med en ny högre serie där vi kan utvecklas både som lag och individer. Jag vill också passa på att hälsa de nya tjejerna välkomna till vårt lag, säger Moa. Känner mig stolt över att få vara med på denna resa och hoppas på vidare utveckling. Kul också att föreningen fått en del uppmärksamhet utifrån. Hoppas vi ses på Våxnäs IP!
Karlstad Fotbolls tränare Emmie Johansson är mycket nöjd med att Moa förlängt kontraktet.
– Målvaktspositionen är en viktig del i alla lagbyggen och vi är jätteglada att Moa kommer fortsätta axla den rollen hos oss. Moa är en ung men ändå erfaren målvakt som är en ledare på planen där hon ständigt hörs och har en viktigt roll i både försvars- och anfallsspelet. Vi står inför en spännande utmaning i och med nya division 2 och vi tror att Moa kommer att anta utmaningen på ett utmärkt sätt samtidigt som hon tar ytterligare steg i sin utveckling, säger hon.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer