Årets spelare förlänger med Karlstad Fotboll Dam

Målvakten Moa Mill är klar för spel en till säsong i Karlstad Fotboll Dam. 17-åringen, som gjorde en lysande säsong i division 3 i klubben, skrev idag på ett nytt kontrakt.
– Otroligt roligt att få vara en del av den stora satsningen som Karlstad Fotboll gör där jag också tror att utvecklingen på damsidan får en riktig kick, säger hon.
Moa, som spelat A-lagsfotboll i Skoghall i flera år, kom till Karlstad Fotboll inför säsongen. Hon tog direkt platsen som förstamålvakt och var en starkt bidragande anledning till att laget kom tvåa i divison 3. Hon höll bland nollan i hela 11 matcher i serien förra säsongen och blev utsedd till årets spelare i Karlstad Fotboll dam.
– Jag tycker vi haft en bra säsong året som har gått, ser fram emot nya utmaningar med laget år 2023. Ska bli jättekul med en ny högre serie där vi kan utvecklas både som lag och individer. Jag vill också passa på att hälsa de nya tjejerna välkomna till vårt lag, säger Moa. Känner mig stolt över att få vara med på denna resa och hoppas på vidare utveckling. Kul också att föreningen fått en del uppmärksamhet utifrån. Hoppas vi ses på Våxnäs IP!
Karlstad Fotbolls tränare Emmie Johansson är mycket nöjd med att Moa förlängt kontraktet.
– Målvaktspositionen är en viktig del i alla lagbyggen och vi är jätteglada att Moa kommer fortsätta axla den rollen hos oss. Moa är en ung men ändå erfaren målvakt som är en ledare på planen där hon ständigt hörs och har en viktigt roll i både försvars- och anfallsspelet. Vi står inför en spännande utmaning i och med nya division 2 och vi tror att Moa kommer att anta utmaningen på ett utmärkt sätt samtidigt som hon tar ytterligare steg i sin utveckling, säger hon.

Senaste nyheterna

Grattis Truls!

Truls Bryngelsson fick pris som Årets Ungdomsspelare 2023 när Värmlands Fotbollsförbund hade sitt årsmöte idag. Motiveringen löd: ”Truls är en följsam och smart spelare som

Läs mer

Berisha blir tränare

Ilir Berisha lämnar Karlstad Fotbolls div I-trupp – men fortsätter i klubben. Den tidigare mittbacken blir tränare för klubbens U17-lag och satsar samtidigt på en

Läs mer

Köp Klubbkortet!

Köp Klubbkortet och se Karlstad Fotboll och alla andra lag i Ettan. För 999kr får du tillgång till alla 480 matcher i Ettan och inte

Läs mer